Norbi az asztalra csapott!

Vágólapra másolva!
Schobert Norbi megunta, hogy Update étrendjét lépten-nyomon kritizálják, ezért úgy döntött, hivatalosan is bebizonyítja diétájának sikerességét.
Vágólapra másolva!

A fitneszguru az Igazságügyi Minisztérium Etikai Bizottságától kapott engedélyt arra, hogy legálisan végezzenek kutatást kontrollcsoportok segítségével a Budapesti Szent Imre Kórházban. Norbi azt akarta bebizonyítani, hogy az egészséghez és a fogyáshoz nem kell feltétlenül túlzott kalóriamegvonás - szerinte a siker kulcsa ugyanis az éheztetés helyett a megfelelő minőségű táplálék bevitelben rejlik.


A kutatást 2 kontrollcsoport segítségével végezték: 40, súlyosan elhízott, 20-60 év közötti beteg kapott napi 4 alkalommal a fitneszguru menüjéből, amiből nem hiányozhattak a csökkentek cukor és szénhidrát tartalmú péksütemények sem. A másik 40 fős csoport alacsony kalóriatartalmú, hagyományos kórházi étrenden élt - és akárcsak a másik csoport, 2 hónapig ők sem hagyták el a kórházat.
A két csoport közül a Norbi étrendjén élők fogytak többet, de ami ennél is fontosabb, hogy nekik nem voltak hipoglikémiás tüneteik - ezek akkor észlelhetőek, ha a vér cukortartalma hirtelen a normális érték alá csökken.


Norbi szem előtt tartja az elhízott gyermekek problémáját is - a Heim Pál Gyermekkórházban 6 súlyosan elhízott, 12 éves, szívproblémával és magas koleszterinszinttel küszködő gyermek élt 3 hónapig Norbi étrendjén. Ők napi 1500 kalóriát vettek magukhoz és 30 perc közepes intenzitású testmozgást végeztek,- ezzel heti 3 kilótól szabadultak meg.