Már a boltokban a belélegezhető csoki

Vágólapra másolva!
Hamarosan a brit üzletekbe kerül a Le Whif, egy olyan inhalátor, amely lehetővé teszi, hogy például a csokoládéfüggők hódolhassanak szenvedélyüknek anélkül, hogy híznának tőle. A világ első belélegezhető ételének nevezett találmány segítségével beszippanthatjuk a kávé vagy a csokoládé ízét, miközben kevesebb, mint egy kalóriát veszünk magunkhoz.
Vágólapra másolva!

Feltalálói szerint az eszköz segítségével a fogyókúrázók élvezhetik kedvenc nassolnivalóikat és kielégíthetik sóvárgásukat anélkül, hogy aggódniuk kellene csípőbőségük miatt. A rúzsra hasonlító cső több száz milligrammnyi ételrészecskét tartalmaz, amelyek elég kicsik ahhoz, hogy porlaszthatóak legyenek, azonban túl nagyok ahhoz, hogy bejussanak a tüdőbe.


Minden Le Whif nyolc-tíz puffnyi ízanyagot tartalmaz, egy darab 1,99 angol fontba (körülbelül 650 forintba), míg egy hármas csomag 4,99 fontba (körülbelül 1600 forintba) kerül. Az inhalátor kapható lesz csokoládé, málnás csokoládé, mentolos csokoládé és kávé ízesítéssel, utóbbi egy kis eszpresszó kávénak megfelelő mennyiségű koffeint tartalmaz.

Forrás: Le Whif
Forrás: Le Whif

A készüléket David Edwards, a Harvard orvosmérnök professzora és a Michelin-díjas séf, Thierry Marx találták fel. Edwards professzor szerint a Le Whifet nem arra tervezték, hogy helyettesítse az ételt, hanem arra, hogy fokozza az étel élvezetét. Segítségével az emberek például megkóstolhatják egy étterem kínálatát, mielőtt rendelnének.


"Még nagyon messze vagyunk attól, hogy így táplálkozzunk, azonban az elmúlt években lezajlott egy forradalom, amelynek hatására kevesebbet eszünk és az esztétikai élvezet alapján választjuk ki az ételeket" - mondta el a brit Telegraph napilap riporterének Edwards. "Valószínűleg félévente dobunk majd piacra új illatokat, és a következő szériában még egészségtudatosabb termékekkel jelentkezünk majd."


A Le Whifet 2009-ben mutatták be Párizsban, az elsőnek legyártott 25 ezer inhalátort egy hónap alatt elkapkodták. Azóta Franciaországban és az Egyesült Államokban is kapható. Nagy-Britanniában egyelőre kizárólag a House of Fraser árusítja egy hónapon keresztül, ezután szélesebb körben is terjesztik majd.