Vágólapra másolva!
Belegondoltunk már valaha, miért van ez a felhajtás a zöld tea körül? Az ízletes ital rendszeres fogyasztása jó hatást gyakorol egészségünkre, melyekért a benne található epigallokatekin-galleát (EGCG) felelős.
Vágólapra másolva!

Jöjjön kilenc érva zöldtea mellett.


1. A zöld tea kiváló fegyver a zsír ellen, az epigallokatekin-galleát (EGCG) megnöveli a zsírégetés hatásfokát.

2. Az EGCG más katekinekhez hasonlóan aktiválja a hasi zsírszövetben található zsírégető géneket, így a zsírégetés 77 százalékkal felgyorsul, állítják a Tufts University kutatói.

3. A zöld tea egyensúlyban tartja a vércukorszintet és így az energiaszintet is. Az EGCG növeli az inzulinérzékenységet, így a vércukorszint stabil marad és nem jelentkezik az ingadozást jelző fáradékonyság, ingerlékenység és az egészségtelen ételek kívánása.

4. Egyes kutatók szerint a zöld tea segíthet a tüdőrák ellen is. Egy áprilisban közzétett tanulmány szerint az EGCG lassítja a tüdőrákos sejtek növekedését.
5. Számos vizsgálat bizonyította, hogy az EGCG segítségével megelőzhető a vastagbélrák.

6. A Cancer Science folyóirat márciusi számában megjelent egyik cikk szerint az EGCG hatására a prosztatarákos sejtek elpusztítják saját magukat.
7. A zöld tea kétszázszor hatásosabb a bőr károsodását és ráncosodását okozó szabadgyökök ellen, mint az E-vitamin.

8. A zöld tea olyan antioxidánst tartalmaz, amely nemcsak a bőrsejteket védi meg a szabadgyököktől, de hatásos lehet az ízületi gyulladások, a cukorbetegség és a daganatok ellen is.

9. Akit nem hoz lázba a zöld tea íze, kóstoljon meg többféle fajtát. Ihatjuk forrón vagy hidegen is, továbbá édesíthetjük természetes édesítőszerekkel is. A zöld tea emellett sokkal kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kávé vagy a fekete tea.