Szexuális fantáziák: te, én, és a homokos tengerpart

Vágólapra másolva!
A fantázia az a folyamat, amely a gondolatokat, tetteket, viselkedéseket, elképzeléseket és érzéseket alkotja meg a képzeletünkben, s ezáltal tényleg több mindent tapasztalunk meg. Erotikus fantázia lehet egy teljes szexuális aktus is önmagában. Itt mi szabályozhatjuk és ereszthetjük szabadjára a fantáziánkat.
Vágólapra másolva!

A férfiaknak csaknem 90 százaléka, a nőknek 70 százaléka fantáziál maszturbálás közben. Némelyik fantázia olyan, mint a flash kártyák: egyszerű, egységes agyi képzet (egy csók), míg mások bonyolult, részletes történeteket találnak ki. Mindkét típusú fantázia alapulhat megtörtént eseményeken, de lehet teljesen kitalált, lehetetlen történet is.


Álmodhatunk szexuális kísérletezésekről, ízléstelen viszonyokról, és pornográf elképzelésekről. Néha elnyomjuk a fantáziánkat, mert helytelennek gondoljuk, de ez egy félreértelmezés, hiszen ezek mindig tudatalatti kívánságainkat tükrözik, és olyan vágyakat, amiket az ember tényleg szívesen megtenne. Sok ember csak mentálisan fantáziál: saját szexuális terepén olyan felfedezéseket tesz, melyeket soha nem akar igazából átélni, mert úgy elvesztené a dolog varázsát.


Mi mindenre jó a fantáziálás?


A fantázia arra is szolgálhat, hogy új viselkedésformákat sajátítsunk el a jövőbeli szexuális életünkhöz (óvszerhasználat, fétis szex). Ez egy jó tanulási technika lehet, jó módja annak, hogy rájöjj, mit akarsz tenni, mi izgat fel, valamint mi izgatja fel a partneredet. Összehozhatsz elképzelt randikat is. Itt te állíthatod be a színpadot és a hangzást, a fényeket, a zenét, a helyzetet. Ez egy kreatív és tanulságos dolog. Megadod magadnak a szabadságot, hogyan válaszolj az újra, az ismeretlenre a saját idődben és saját teredben.


Nagyon sok ember a fantáziáját hívja segítségül a kedélyek felkorbácsolására, vagy amikor már közel vannak az orgazmushoz, és egy kis extra pillanatot szeretnének, amikor a csúcsra jutnak. Ez akkor is egy hasznos, ha valaki már idősebb, testének folyamatai lelassulnak, ugyanis ez a módszer beindítja a rég elfeledett energiákat.


Mások azért fantáziálnak, hogy minden érzéküket stimulálják a szex során, ezzel gazdagítva az amúgy is kellemes élményt.


Miről fantáziálnak a nők?


Nőknél gyakori, hogy képzelődéseikben szerepet kap a behódolás, megadás (a szexnek próbálnak ellenállni, de egy nagyobb erő legyőzi őket, így nem érzik magukat felelősnek saját vágyaikért), a hármas vagy csoportos szex, fétis szex, nyilvános helyen való szex, szex egy híres emberrel vagy idegennel.


Bizonyos nők képesek elérni az orgazmust pusztán a képzelőerejük segítségével, egyedül és anélkül, hogy fizikailag hozzájuk érne bárki.


Miről fantáziálnak a férfiak?


A fiatal fiúk általában tudatában vannak szexuális erejüknek, és ezt hamarabb is kezdik el felfedezni, mint a lányok, mert több fiziológiai lehetőségük van rá. A fantázia világában néhány férfi gyertyafényes vacsorát és naplementét képzel maga elé. De gyakoribb, hogy a románc csak eszköze végső céljuk elérésének: a szexuális közösülés beteljesülésének. A férfiak gyakrabban fókuszálnak a testrészekre és a szexuális aktusra. Gátlástalan szexet képzelnek el - csendes, szenvedélyes, feltételek nélküli szexet.


Egy másik népszerű téma a férfiak körében az idegenekkel való szex, a több emberrel való szex és a nő kényszerítése a szexre.


Te miről szoktál fantáziálni? Vegyél részt az ország nagy szextesztjében!