Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Miért vágyunk egyéjszakás kalandokra?

Vágólapra másolva!
Sokan hiszik azt, hogy velük soha nem fordulhat elő, hogy egy éjjel elveszítik a fejüket, és kalandba bonyolódnak valakivel. Valakivel, aki nem feltétlenül vadidegen ember, lehet kolléga, barát, vagy a szomszéd fiú is. De vajon milyen érzéseket mozdít meg a röpke, pár óráig tartó szexuális összefonódás? Érdemes belemenni valamibe, amely szinte biztos, hogy véget ér, mielőtt valódi zamatát megérezhettük volna? Most felsorolunk öt érvet az egyéjszakás kaland mellett és szintén ötöt a kaland ellen.
Vágólapra másolva!

Miért érdemes kipróbálni?


1. A szenvedély megízlelése


Az bizony nagy kísértés lehet, hiszen egy több éve tartó párkapcsolatban - meglehet - nem lobog már úgy a tűz, mint régen. Esetleg az eddig megtapasztalt szex-élmények langyos kis örömök voltak csupán. Aztán jön egy éjjel, és az az idegen, akivel már a kézfogás is lábremegős élményt okozhat. Ha hagyjuk, ha nem térünk ki előle.


2. Önbizalmat ad


Szinte biztos, hogy mindenki számára öröm és sikerélmény, ha valaki vadul vágyik rá, és egész éjjel csak arra vágyik, hogy erotikus élményekhez juttassa. Hiába a tény, hogy az egész csupán illúzió, és hamarosan vége a női (de a férfi) önbizalomnak, hatalmas lökés lehet a vágyak megélése.



3. Élvezni a gátlástalanságot


Problémákat okoz a párkapcsolatok során a saját tested felvállalása? Úgy érzed, nem vagy elég szép, túlsúllyal küzdesz vagy saját megítélésed szerint, túl apró a melled? Nos, az egyéjszakás kalandok során, ha tudod, hogy többé sose látod a partnered, nem mindegy, hogy ő milyennek lát téged? Akkor és ott bizonyosan szépnek. Különben nem kívánna meg. Te meg bátran fürödhetsz az egy éjjelre szóló szemfényvesztésben.


4. Szexiskola-tapasztalatszerzés


Nincs túl nagy esélye, hogy egy egyéjszakás kaland során tapasztalható meg az, milyen a jó szex. Ez ugyanis, valójában erre nem alkalmas. Ám néhány speciális érintést és pozíciót bátran elsajátíthattok.


5. Remények ébredése


Soha ne higgyétek el, ha valaki azt állítja az első alkalommal, hogy azért engedd közel magadhoz, mert ő lesz életed párja. Ám ki állíthatja biztosan azt, hogy az egyetlen éjjelre szóló kalandból biztosan nem alakulhat ki más is? Akár hosszan tartó, szépséges szerelem.

Forrás: iStockphoto
Forrás: iStockphoto


Mit veszíthetünk?


1. Csalódás


Egyáltalán nincs rá garancia, hogy az alkalmi együttlét egy idegennel valóban olyan fantasztikus lesz majd, ahogy azt mások állítják. Nem ismeritek egymást, nem ismeritek igazából a másik szokásait és elvárásait, idegenek lehetnek a mozdulatok. Csalódás lesz? Lehetséges.


2. Fájó lélek-furdalás


Amennyiben nem vagy szabad és a kis kaland mégis megtörténik veled, akár jó, akár rossz élmény volt, okozhat kínzó perceket. Hiszen a szex-tett, az ilyen rövidke is, bizony a hűtlenség kategóriájába tartozik, még akkor is, ha úgy véled, csak a tested adtad át az élvezetnek, a lelked a párodnál maradt.


3. A huncutság kitudódhat


Jó, ha tudod, hogy a legnagyobb stikában elkövetett egyéjszakás kalandnak is lehet szem és fültanúja, vagy valaki, aki felfigyel arra, hogy idő előtt távoztál egy vonzó idegennel a buliból. És persze nem csak akkor baj a baj, ha netalán a párod fülébe jut a dolog, a te jó hírednek se mindegy, milyen kép alakul ki rólad.


4. Száz százalék fogamzásgátlás nem létezik


Szinte biztos, hogy nem szeretnél egy vadidegen férfitől gyereket, így jó, ha számolsz azzal, hogy ma még egyetlen olyan fogamzásgátló módszer sem létezik, amely 100 százalékos védelmet nyújtana a nem kívánt terhességgel szemben.


5. Fertőzések


A röpke, egyetlen éjszakás kalandok előtt egyszerűen nincs módod leellenőrizni, hogy a partner, akivel szenvedélyes szex-csatába bonyolódsz, nem fertőzhet-e meg esetleg valamilyen nemi úton terjedő betegséggel. Persze óvszer anélkül egyenesen tilos már a gondolata is az ilyen típusú szexnek, de ettől még simán átadhat neked egy sor fertőzést, mondjuk a nyelvével.


Van olyan, hogy érzelem nélküli szex?


Gazdag Enikő, pszichológus véleménye szerint elkerülhetetlen az, hogy még egy olyan kaland során is, amely egy éjszakára korlátózódik, ne alakuljanak ki érzések. "Akár még kötődés is létrejöhet ezután két ember között, amely elindítja a kapcsolatot, az ismerkedést. A másik út az, amikor a pár két tagja - különböző okok miatt - nem akar többet a másiktól, ebben az esetben akkor tudják jól lezárni ezt a kalandot, ha helyre teszik önmagukban, tudják, miért tették, mit nyertek vele, természetesen a negatív következményeivel is számoltak. Ha a felek tisztán látják ennek szerepét az életükben, akkor a későbbiekben nem lesz káros következménye a további kapcsolataikra."


Kassai Tini


Kövesd az ország nagy szextesztjét a Facebookon!
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről