Még mindig tart az ország nagy szextesztje!

Vágólapra másolva!
Az idei év egyértelmű szexuális slágerproblémája nem a nők hüvelyi orgazmusa, sokkal inkább a férfilibidó hiánya. Soha nem látott óriási teszt elkészítésére vállalkozott a Lifenetwork.hu a Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesülettel. Hétfőn, október 18-án, hétfőn indul az ország nagy szextesztje, amely során mintegy fél millió embert fogunk megkérdezni szexuális szokásaikról.
Vágólapra másolva!

Töltsd ki az ország szextesztjét!

Miért fontos a nagy szexteszt?


"Mert a szex fontos" - állítja dr. Molnár Tamás a Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület elnöke. Olyannyira, hogy a feltételezés szerint gazdasági válságok idején megváltozik a szerepe a szexualitásnak, akár a párkapcsolatok egyik pillérévé is válhat. Ennek oka, hogy az emberek a válságok idején olyan értékek felé fordulnak, mint a család, az emberi kapcsolatok, így a szex - a jó szex. Az embereknek fontos a másik öröme.


"Bár az országban kevés reprezentatív eredményeket felmutató felmérés történt, azért azt bátran kijelenthető, hogy a mai magyar lakosság szexuális szokásait illetően konzervatívabb beállítottságú, mint Európa más országainak népei. A fiatalok kevésbé informáltak, és a valós szexuális szakmai tudást is későbbi életkorokban sajátítják el - kevésbé profi módon.


Nagyon fontos hipotézisünk, hogy a lakosság szemlélete, szexhez való hozzáállása a rendszerváltás óta nagyot változott. Ennek leglényegesebb vetülete a szexuális szélsőségekhez való viszonyulása: úgy véljük, hogy a lakosság sokkal bátrabban meri felvállalni a szexualitást, beszél róla, elfogadja azt, legyen szó pornográfiáról, vagy egyéb más, egykor szélsőségesnek vagy nem természetesnek kikiáltott magatartásról, mint pl. önkielégítés, homoszexualitás, párcsere vagy a csoportszex. Persze nagyon sok minden más is megváltozott: pl. a neten is elérhető a szex ezernyi módja, illetve technikailag profin kifejlesztett eszközök állnak a szex szolgálatában" - mondja a szakember.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Milyen lesz az ország szextesztje?


Az ország nagy szextesztje - amely ötven kérdésből fog állni - hamarosan elérhető lesz a Lifenetwork.hu oldalon - mondja Gyimesi Andrea szexuálpszichológus, az egyesület titkára. "A szexuális szokások mellett mérni fogjuk a megkérdezettek tájékozottságát, azt, hogy mennyire felvilágosultak a szexualitást illetően, és rákérdezünk az esetleges szexuális zavarokra is. A felmérés külön specialitása, hogy a kérdések kitérnek arra is, hogy az illető hogyan viszonyul a szélsőséges szexuális viselkedésekhez és tabukhoz. Nagyon fontos eleme a szextesztnek, hogy roppant széles kört érint: a 18 és 50 év közötti emberek körében fog mérni, többek között olyan mutatók alapján, mint az iskolai végzettség, lakóhely, nem és életkor" - tájékoztatott a szakember. A szexuálpszichológus szerint a teszt elemzése, értékelése olyan ismeretekhez juttatja a szakembereket, amelyre eddig soha nem volt példa, mert az ANTSZ illetve a Statisztikai Hivatal sokkal kisebb felmérései csak egy-egy réteg vizsgálatára voltak alkalmasak. Ennyire átfogó tesztmunkára eddig nem került sor. A szexteszt kérdései a Lifenetwork.hu internetes oldalon kívül mobiltelefonon is elérhetők lesznek.


A teszt összeállításában fontos szerepe van a komoly tapasztalattal rendelkező klinikai szakpszichológusnak, szexuálpszichológusnak, Bede Zsuzsának: "Minden ilyen törekvést csak támogatni tudok és nagyon hasznosnak tartok. Az a paradox helyzet, hogy reprezentatív kutatás erről a témáról, a szexuális szokásokról utoljára talán húsz évvel ezelőtt készült. Magyarországon hiánypótló lesz ez a teszt, hiszen bármilyen meglepő, még mindig intim és érzékeny témáról beszélünk. Komplex attitűdvizsgálat hiánycikk a szakmánkban. Mai napig a Kinsey riportra hivatkoznak a szexológusok és szexuálpszichológusok. De azért az mégiscsak a hatvanas években készült Amerikában."


Kövesd a Facebookon!
Csatlakozz rajongóként Az ország szextesztjének Facebook oldalához, ha első kézből és gyorsan szeretnél informálódni a játék menetéről. Érdemes követned, mert a teszt 50 kérdése után azonnal választ kapsz, és megtudhatod, milyen szexuális állapotban vagy szexuális hovatartozástól függetlenül.



Tudtad?

Az orvosi statisztikák szerint tavaly a nők hüvelyéből "idegen tárgyként" legtöbbször mobiltelefont kellett eltávolítani. Korábban a szétesett vibrátorokból a hüvelybe jutó ceruzaelem vezette a listát.

A jelenleg ismert legkisebb merev pénisz mérete 1,6 cm, a legnagyobbé pedig 32,4 cm.

Szex is nélkül működő kapcsolatot minden 3. nő és minden 5. férfi tud elképzelni ma Magyarországon.

Ilyen volumenű felmérés utoljára 20 évvel ezelőtt készült Magyarországon, előtte pedig Amerikában évtizedekkel ezelőtt. Megalkotója nem más volt, mint Alfred Kinsey, akinek a kutatásairól még többet megtudhatsz a Női Lapozón!