Tantraszex kezdőknek: nyugalom és intimitás

Vágólapra másolva!
A tantraszex során nem a csúcspont elérése a lényeg, hanem az, hogy minél jobban elnyújtsuk a szeretkezés időtartamát, megnöveljük a szexuális energiát és az intimitást. Ha csak az orgazmusra koncentrálunk, lemaradunk az összes többi érzésről, miközben az intim együttlét és a szexuális energia hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, mivel csökkenti a stresszhormonok és emeli a boldogsághormon, a szerotonin szintjét.
Vágólapra másolva!

Ha kedvet kaptunk, hogy kipróbáljuk a tantrikus szexet, próbálkozzunk meg a következőkkel:


Teremtsük meg az intim hangulatot


Hozzunk létre egy olyan területet, ahol lazíthatunk. Távolítsunk el a szobából minden figyelemelterelő kacatot, majd helyezzünk el virágokat, gyertyákat és puha textileket. Az illat nagyon fontos az érzékeink szempontjából, használjunk jázmin-, ilang-ilang- vagy rózsaolajat. Ágyunk legyen kényelmes, lepedőnk puha és készítsünk oda sok párnát is. Végül válasszunk olyan zenét, amelyet mindketten szeretünk, a halk zene meghozza a kellő hangulatot.


Lélegezzünk együtt


Légzésünk összehangolása segít megteremteni a harmóniát párunkkal. Üljünk az ölébe (yab-yom pozíció) és akkor fújjuk ki a levegőt, amikor ő beszívja, és fordítva. Egymás lélegzetének belélegzésével átadhatjuk egymásnak energiánkat. A tudatos légzés kulcsszerepet játszik a jógában és a tantrában is.


Ne hunyjuk be a szemünket


Ha szeretkezés közben a partnerünk szemébe nézünk, megalapozhatjuk az intimitást, bár ez nehezebb, mint gondolnánk. Ne szabályként, hanem célként gondoljunk erre és meg fogunk lepődni, hogy a pillantások sorozata mennyire másként fogja láttatni Őt és saját magunkat is.


Ne siessünk


Az előjáték kulcsfontosságú a tantraszex során. Ez segít a férfiaknak abban, hogy tovább kitartsanak és felizgassák a nőket. Minél több időt töltünk el az energiával való feltöltődés fázisában, annál tovább fog tartani a szeretkezés és annál több energiára teszünk szert. Koncentráljunk teljesen egymásra és mint a meditáció során, elkalandozó figyelmünket óvatosan tereljük vissza partnerünkre és az éppen zajló csodára.