Tíz meglepő tény a szexről

Vágólapra másolva!
Azt hihetnénk, hogy a szexről már mindent tudunk, ám a kutatók folyamatosan új és meglepő felfedezésekkel rukkolnak elő.
Vágólapra másolva!

1. A szex kortalan


Egy, a New England Journalben megjelent kutatás szerint a 75-85 évesek több mint fele él aktív szexuális életet, ami esetükben legalább havi két szeretkezést jelent.


2. A férfiak tovább aktívak szexuálisan, mint a nők


Bár a férfiak várható élettartama rövidebb, mint a nőké, szexuális értelemben mégis a férfiaknál az előny. 55 éves korukra a férfiak előtt még átlagosan 15 szexuálisan aktív év áll, míg a nők átlagosan csak tízévnyi szexre számíthatnak.


3. A szégyenérzet nemfüggő


A férfiakban nagyobb a megcsalást követő szégyenérzet, a nők azonban rosszabbul érzik magukat érzelmi krízisben.


4. Miért várnak a nők?


A Journal of Theoretical Biology kutatásai szerint azok a nők, akik sokáig várnak szüzességük elvesztésével, biológiai ösztöneiknek engedelmeskednek: várnak a leginkább megfelelő férfira. A férfiak pedig kénytelenek ilyenkor mindent bevetni, hogy bizonyítsák rátermettségüket.


5. Veszélyes élvezetek


A brit Nottingham Egyetem kutatása szerint azok a férfiak, akik húszas és harmincas éveikben különösen aktívak szexuálisan, nagyobb eséllyel betegednek meg később prosztatarákban, mint kevésbé aktív társaik. Ez különösen igaz azokra, akik sokat maszturbálnak ebben az életkorban. Ez a rizikófaktor azonban szerencsére a korral múlik, sőt, 50 éven felül már a legkisebb szexuális aktivitás is egészségvédő hatással rendelkezik.


6. A szex és a boldogság együtt jár


Azok a nők, akiknek jó a szexuális életük, boldogabbak, kortól függetlentől. Az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy a jó szex tesz valakit boldoggá, vagy a boldogság fokozza a szexuális örömérzetet.


7. Akár 2,5 centivel is megnagyobbítható a pénisz


Az olaszországi Torinói Egyetem kimutatása szerint a péniszhosszabbító eljárások között akad, amelyikkel akár két és fél centivel is meghosszabbítható a hímtag.


8. A G-pont máig rejtély


A hírhedt G-pont, a női szervezet elsődlegesnek tartott erogén zónája, amely egy apró, bab alakú régió a vaginában, elképzelhető, hogy valójában nem is létezik. Legalábbis a szakértők szerint az öröm eme univerzális forrása csak nagyon szubjektív élmények alapján értelmezhető.


9. A férfi "szexszaga"


A férfiak izzadtságának szaga megváltozik, ha szexuális izgalomba jönnek, és a nők, bár nem tudatosan, de megérzik a különbséget. Legalábbis egy, a Journal of Neuroscience című szaklapban nemrég megjelent cikk szerint.


10. A spiritualitás szexi

A fiatal felnőttek (különösen a nők) szexuális életére nagyobb hatással van a spiritualitás, mint a vallás, az alkohol, vagy a heves alaptermészet. A statisztikák a szellemi összetartozás több együttlétet és boldogabb szexuális életet eredményez.