Volt szex?

Vágólapra másolva!
Elsőre egyértelműnek tűnik a címben feltett kérdés, pedig egy új amerikai kutatás szerint messze nincs egységes vélekedés az emberek fejében arról, hogy mit is jelent maga a szex szó.
Vágólapra másolva!

Az eddig is ismert volt, hogy kinek mi vonzó vagy szexi, komolyan megosztja az embereket, de hogy magának a szexnek, a szexuális aktus fogalmának jelentése sem egyértelmű, az meglepte az amerikai Indiana Egyetem Kinsey Intézetének kutatóit.


A kutatók felmérésükben 204 férfit és 282 nőt kérdeztek meg a szex szó definíciójáról. A megkérdezettek 18 és 96 év között voltak, többségük heteroszexuális.


A megkérdezettek 95 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a vaginális aktus szex, ám 11 százalékuk szerint, ha nem történt ejakuláció, akkor már nem ildomos szexnek nevezni az együttlétet.


Bill Clintonhoz hasonlóan az emberek 30 százaléka úgy vélte, az orális aktus sem szex, és a 20 százalék az anális szexet sem tartja annak. Az egymás kielégítésével végződő petting sem tartozik a szex fogalmába a válaszadók többsége szerint.


A felmérés eredményei rendkívül fontosak a szexuális felvilágosítást végző orvosok, szülők és terapeuták számára, mivel egyértelműen kiderül belőle, hogy a páciensek, diákok, gyerekek által definiált szex nem feltétlenül ugyanazt jelenti, mint amire a szakemberek vagy az aggódó szülők gondolnak.