Döbbenetes állapotok a kínai internetfüggőket kezelő rehabokon

Vágólapra másolva!
Fiatal kínai netfüggők egy csoportja fellázadt egy internetes rehabilitációs központban, megkötözték felügyelőjüket, és a kemény, katonás módszerek elől megszöktek az intézményből.
Vágólapra másolva!

A Global Times napilap arról számolt be, hogy a 14 tizenöt és huszonkét év közötti lázadót a rendőrség fogta el, miután nem tudták kifizetni a taxi viteldíját a Jiangsu tartományban működő rehabilitációs központból való szökést követően.


A fiatalok az ágyhoz kötözték felügyelőjüket, hogy megszökhessenek a monoton munka és az intenzív képzés elől a táborból. Az internetfüggők közül 13-at már visszavittek a szüleik a Huai'an Internetfüggők Kezelési Központjába, miután elvitték őket a helyi rendőrkapitányságról.


"Fegyelemre kell tanítanunk őket és segítenünk kell a rendszeres életmód kialakításában" - nyilatkozta a lapnak a központ egyik alkalmazottja. "Katonás módszereket és testedzést kell alkalmaznunk ezeken a fiatalembereken."


A déli Guangxi tartományban a bíróság a múlt hónapban 10 év szabadságvesztésre ítélt két internetfüggőket kezelő felügyelőt, akik az intézményben halálra vertek egy 15 éves függőt. A 2009. augusztusi halálesetet megelőzően az állami média egy sor erőszakos visszaélésről számolt be az internetfüggőket kezelő intézményekben Kína minden részén.


A Kínai Ifjúsági Szövetség a Világháló Fejlesztéséért szervezet adatai szerint közel 24 millió kínai kamasz függ az internettől, akik fele az online játékokat űzi kontrollálatlanul. A kormány az interneten közzétett nyilatkozatában azt írta, hogy mindent megtesz a fiatalkorúak "online biztonságáért", és minden szükséges lépést megtesz annak megakadályozására, hogy a fiatalok túlzott mértékben használják az internetet.