Két apától születtek ikrei egy török nőnek

Vágólapra másolva!
Egy török férfi ikreinek csupán egyike bizonyult az ő gyerekének, a másik gyermek más apától származik. 
Vágólapra másolva!

Törökországban egy férfi kiderítette, hogy a felesége által világrahozott ikrek közül csupán az egyik gyermek apja. A férfi azért kezdeményezett apasági DNS-vizsgálatot, hogy igazolja arra irányuló gyanúját, hogy felesége még mindig kapcsolatot tart fent egy férfival, akivel még azelőtt volt viszonya, hogy a szülei rákényszerítették volna a házasságra.

A DNS-vizsgálat eredményei nyomán úgy döntött, elválik feleségétől és kitagadta azt a gyermeket, amelynek biológiailag nem ő az apja. Az apa nélkül maradt ikeretestvér azóta állami gondozásba került. Mivel a férfi is, és az egykori feleség családja is életveszélyesen megfenyegette az anyát, ezért a török bíróság őket is eltiltotta a nőtől és a gyermektől.

Az Ankarai Egyetem szülész-nőgyógyász professzora, Rusen Aytac az eset kapcsán elmondta, hogy az embereknél elképesztően ritka túltermékenyülés (heteropaternal superfecundatio) jelenségének köszönhető a két apától származó gyerekek világrajötte. Ebben az esetben ugyanis az történik, hogy a nő szervezete egyazon cikluson belül több petesejtet juttat a méhbe, és ezzel együtt a nő több férfival is nemi életet él, méghozzá igen rövid időn belül.