Röntgenfelvétel a kisfiúról, akinek evőpálcika fúródott agyába

Vágólapra másolva!
Túl van az életveszélyen az a kínai kisfiú, akinek az agyát is megsértette az orrába fúródott evőpálcika. 
Vágólapra másolva!

A kelet-kínai Santung (Shandong) tartományból származó 14 hónapos Li az evőpálcikákkal játszott, amikor olyan szerencsétlenül esett, hogy az egyik pálcika az orrán keresztül 4 milliméter mélyen az agyát is megsértette. A helyi kórházban nem vállalkoztak a pálcika eltávolítására. Arra hivatkoztak, hogy a beavatkozás nyomán keletkező vérzés bénulást vagy halált is okozhat.

A kisfiún végül Pekingben tudtak segíteni, ahol az idegsebészeknek komplikációk nélkül sikerült eltávolítaniuk a mindössze kisebb fertőzést okozó evőeszközt.

A pekingi Po Aj (Bo Ai) kórház szóvivője szerint Li a legjobb kezekbe került, mert kollégáinak nem először volt dolga szembe, homloküregbe vagy nyakba fúródott evőpálcikával.

Tavaly egy két és fél éves kisfiú járt ugyanígy

Tavaly tavasszal Anhuj (Anhui) tartományban történt hasonló baleset. Ott egy két és fél éves fiú a szülei figyelmetlenségét kihasználva evőpálcikákkal a kezében felkelt az étkezőasztaltól, és olyan szerencsétlenül botlott meg, hogy a 12 centiméteres pálcika a bal orrlyukába fúródott. Az evőpálcikát másfél órás műtéttel sikerült eltávolítani, az evőeszköz komolyabb eret nem ért, és súlyosabb agyi sérülést sem okozott.

Forrás: kpho.com
Forrás: kpho.com