Mikortól betegség a szex imádata?

Vágólapra másolva!
A szex meghatározó eleme a párkapcsolatnak, azonban vannak, akiknek semmi nem elég a jóból. Ők azok, akik még hírből sem ismerik az aszexualitás szót, sőt, az ő problémájuk éppen abból adódik, hogy még akkor is a szexen jár a fejük, amikor a partnerüknek már nincs kedve a nemi aktushoz. De mikortól számít betegségnek a szex imádata? A LIFE magazin erre a kérdésre kereste a választ.
Vágólapra másolva!

A rossz reklám is reklám, tartja a mondás, így aztán sok sztár inkább vállalja a negatív kritikát, cserébe azért, hogy köztudatban maradjon. Sok fehérmájú celebek nem csinál titkot abból, hogy kedvenc időtöltése a szex: nem rejtette véka alá nagy szexuális étvágyát David Duchovny, Dustin Hoffmann vagy Tiger Woods se. Vajon ők már szexfüggőknek számítanak, vagy egyszerűen csak hevesebb a vérmérsékletük?

Szexuális függőség nem csak a promiszkuitásban, vagyis a válogatás nélküli nemi kapcsolatokban nyilvánul meg. Sokkal inkább azok az esetek a betegesek, amelyek aberráltságról árulkodnak: amikor valaki az internetes, telefonos megoldásokat keresi, vagy esetleg partnere helyett már csak egy peep-showban talál kielégülést, és gyakorlatilag életének minden más részét ennek rendeli alá.

Ha még többet szeretnél megtudni a témáról, nézd meg a LIFE magazin keddi adását, és a végén a szexfüggőségről szóló riportját!