Merevedési zavar? Kis ütésekkel feldobható a nemi élet!

Vágólapra másolva!
Célzott ütéshullámok segítségével forradalmi úton javíthatják nemi életüket a merevedési problémákkal küzdő férfiak. A fájdalommentes terápia elősegíti az új erek képződését a nemi szervek környékén.
Vágólapra másolva!

Az izraeli Haifa Rambam Egészségügyi Központjának orvosai 20 olyan férfit vontak be az új terápia tesztelésébe, akik egy ideje már gyógyszeres kezelést kaptak enyhe-középsúlyos merevedési zavarra. A kísérlet végére 15-en hagyhatták abba a gyógyszerszedést, és egyikük sem észlelt fájdalmat vagy mellékhatást.

Ütések vesekőre, szívproblémákra

A több mint 20 éve vesekőzúzásra kifejlesztett módszer alkalmazása során az ütéshullámok a bőrön áthatolva épp akkora nyomást fejtenek ki, hogy a veseköveket összezúzzák. Az elmúlt években számtalan kísérlet bizonyította, hogy a módszer az erekre is jó hatással van, mivel fokozza az úgynevezett érnövekedési faktor (VGEF) termelődését. Ez a tény a kardiológusok figyelmét is felkeltette, a módszer főként olyan pácienseknél lenne hatásos, akiknél a bypass műtét nem jöhet szóba.

Kis hullámok a nemi szervre

Az izraeli kutatócsoport pácienseiknél három héten át kis intenzitású lökéshullámokkal kezelte a nemi szervek környékének öt pontját, és jelentős javulást tapasztalt. A Viagrát vagy más hasonló szert szedőknél a gyógyszer 30 százalékban hatástalan marad.

"A lökéshullámok segítségével természetesebben avatkozhatunk be" - áll a kutatók sajtóközleményében. "Ezután nem lesz szükség gyógyszerre. A gyógyszer különben sem jelent végső megoldást, hiszen ha abbahagyják a szedését, a gond visszatér. Bár az eredmények nagyon ígéretesek, messze vagyunk attól, hogy rutinszerűen alkalmazzák ezt a fajta kezelést.