Fotó a kislányról, aki vért könnyezik

Vágólapra másolva!
Értetlenül álltak az orvosok a vért könnyező indiai diáklány esete előtt, akinek verejtékmirigyeiből is vér jön.
Vágólapra másolva!

A 14 éves Twinkle Dwiedwi egy olyan ismeretlen betegségben szenved, amely miatt bőrén keresztül vért veszít anélkül, hogy megvágná vagy akár megkarcolná magát. Az Uttar Pradesh-i Lucknarban élő tinédzser már számtalan alkalommal kapott vérátömlesztést, mivel naponta körülbelül ötvenszer kezd el vérezni a szeme, az orra, a fejbőre, a nyaka vagy a talpa.

"Mindenhonnan vérzek, a szememből, a kezemből, a fejemből, de még a fülemből és az orromból is" - mesélte a lány. "Az nem fáj, amikor elkezdek vérezni, de nagyon fáradt leszek tőle és néha fáj a fejem."

Dr. George Buchanan vezető amerikai gyermekhematológus (vérspecialista) Indiába utazott, hogy megismerkedjen Twinkle esetével. Meglátogatta a lány családját a mumbai Jaslok Kórházban, ahol megfigyelhette a beteg vérzését.

"Sohasem láttam még olyat, hogy valaki spontán vérzik a fejbőréből vagy a tenyeréből és nem is olvastam még ilyenről az irodalomban sem" - árulta el az egykor Nagy-Britanniában dolgozó orvos. "Érdekelt, hogy tudnék-e segíteni neki."

Dr. Buchanan meglepődve tapasztalta, hogy a vérzéseket egyáltalán nem előzi meg vágás, zúzódás vagy bőrpír és fizikailag lehetetlennek tartotta az ép bőrön át történő vérzést. Az orvos számos vizsgálatot végzett el Twinkle-en, amelyek azt mutatták, hogy a lánynak enyhe alvadási zavara van, vagyis vérlemezkéi nem csapzódnak össze megfelelően, ez azonban nem ad magyarázatot a spontán vérzésekre.

Twinkle-t két intézmény is kitiltotta területéről a vérzések miatt, így már két évet mulasztott az iskolából. Semmire nem vágyik jobban, mint hogy normális életet élhessen és iskolába járhasson.

Az orvosok most 24 órás megfigyelés alatt tartják a lányt, hogy közeli kamerafelvételeket készíthessenek a vérzések kezdetéről. "Valami azt súgja, hogy ez egy olyan betegség, amelyet sohasem láttunk még" - mondta el Dr. Buchanan a Daily Mailnek.