Vágólapra másolva!
Az Indiai Orvostudományi Kutatások Tanácsa (ICMR) meghökkentő témában végzett felmérést 1200 önként jelentkező férfi részvételével. A kutatás tárgy az volt, vajon tényleg kisebb-e az indiai férfiak nemi szerve, mint a világ többi nemzetéé?
Vágólapra másolva!

A felmérésben résztvevő 1200 férfit a teljes indiai lakosságra vonatkozó reprezentatív mintaként toborozták az ICMR szakemberei.

Az eredmények azt mutatták, a résztvevők több mint felének a nemzetközi átlaghoz viszonyítva tényleg kisebb a nemi szerve, azaz a világon mindenhol használatban lévő óvszerek esetükben nem megfelelőek.

Az ICMR kutatásának pontos eredményei szerint az indiai férfiak 60 százaléka a kondomok gyártásának alapjául szolgáló nemzetközi átlagnál 3-5 centivel kisebb fallosszal rendelkezik.

Nem szórakoztatni akarták a közvéleményt a kutatással

Dr. Chander Puri, az ICMR reprodukciós orvostani szakértője a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a kutatást azért kezdeményezték, mert rengeteg jel mutatott arra, hogy Indiában más méretű óvszerekre lenne szükség, a kereskedelmi forgalomban kapható gumik többsége túl nagyok a lakosság igényeihez képest.

A szakember hangsúlyozta, hogy a kutatás tárgya közel sem olyan mókás és könnyed, mint ahogy az egy laikusnak tűnik. A méreten felüli óvszerek ugyanis leesnek vagy elszakadnak, - a statisztikai adatok szerint Indiában ez minden ötödik óvszerrel fordul elő -, így egyrészt nem kívánt terhességekhez vezethetnek, valamint nem akadályozzák meg a szexuális úton terjedő betegségek, például a HIV tovább terjedését.

Az ICMR az eredményeket és a kutatást azért tartotta fontosnak elvégezni és szélesebb nyilvánosság elé tárni, hogy az egyébként Indiában már kapható kisebb méretű óvszerek használatát tudatosítsa az ország férfilakosságában.