Árt a csuklónak a misszionárius póz

Vágólapra másolva!
Nem csak a helytelen számítógép-használat, de a gyakran alkalmazott szexuális pozíció is komoly terhelést okoz a csuklónak és hasonló, krónikus sérüléshez vezethet. A potenciaserkentő szereknek köszönhetően a tünetegyüttes idősebbeknél fokozottan jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

"Az ínhüvely-gyulladás akkor alakul ki, amikor egy adott testrészt gyakran ismétlődő terhelés éri" - magyarázta a Medical Hypotheses című kiadványban publikáló Dr. John Zenian. "Ez így van, ha valaki sokat dolgozik számítógéppel és nem megfelelően tartja a kezét közben, de hasonló helyzet áll elő a közösülés során, misszionárius pózban, amikor a felsőtest teljes súlyával a csuklókra nehezedik. Ráadásul, az irodai munkától eltérően ebben az esetben mindkét oldalon jelentkezhetnek a tünetek."


Az ínhüvelygyulladást a végtag zsibbadásáról, bizsergéséről lehet felismerni. Jellemzően a csuklóban húzódó főbb idegszálak összenyomódása okozza.


Zenian elmélete választ ad néhány olyan kérdésre, amelyre a kutatók eddig nem tudtak választ adni. Korábban rejtély volt, hogy milyen összefüggés van az ínhüvelygyulladás és az olyan tények között mint az életkor, családi állapot, terhesség, vagy a hormonkezelések. Különösen nagy fejtörést okozott a tudósoknak, hogy miért fordult elő ritkábban ez a betegség az idősebbeknél. Zenian azonban felhívta a figyelmet, hogy a különböző potencianövelő szerek elterjedésével a korosabbaknál is újra megjelent a csuklókat érintő ínhüvelygyulladás.