Mennyi időt boldog egy nap a nő, és mennyit a férfi?

Vágólapra másolva!
A nőket naponta 10 perccel több öröm éri, mint a férfiakat - állítja a nagy-britanniai Új-Dél-Walesi Egyetem Szociálpolitikai Kutatóközpontjának friss tanulmánya.
Vágólapra másolva!

"Ha összeadjuk az élvezetesen és szenvedve töltött időt egy nap során, a férfiaknál nagyjából naponta 10 perccel rövidebb az időtartam, amikor jól érzik magukat. Ráadásul hat perccel hosszabb náluk az az időmennyiség is, amit kifejezetten nem szeretnek. A nők általában jobban élvezik azt, amit a rendelkezésükre álló idejükben tesznek" - nyilatkozta a kutatásvezetője dr. Roger Patulny.

Vizsgálata során a szociológus empirikusan is megerősítette, hogy a nők számára a nap legnagyobb negatívuma a házimunka: átlagosan egy nap 90 percen át szenvednek tőle.

A férfiak élvezhetetlen feladatokkal naponta kb. 50 percet töltenek. Az erősebb nem a munkahelyén és utazás közben is sokkal rosszabbul érzi magát. "A nők nem csak boldogabbnak látszanak" - nyilatkozta Patulny. "Ha megkérdezzük őket, kiderül, hogy elégedettebbek is az életükkel, és sokkal többször jó a kedvük is."

A szakember szerint a különbséget valószínűleg az okozza, hogy a férfiak ritkábban érintkeznek embertársaikkal, kevesebb időt töltenek a családtagjaikkal és barátaikkal. Ezért sokkal nagyobb az esélye annak, hogy magányosnak érzik magukat.