Vágólapra másolva!
Az avokádó emeli a "jó" koleszterin szintjét, és ezáltal jótékony hatást gyakorol a szív egészségi állapotára. Sőt, a tojás sincs tiltólistán, még a szívbetegek számára sem.
Vágólapra másolva!

"Az avokádó kiváló zsír- és koleszterinforrás. Telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami előnyös a szervezet számára. Emeli a HDL (vagyis "jó"), és csökkenti az LDL (vagyis "rossz") koleszterin szintjét" - adta hírül az amerikai CBS News hírügynökség.

Híradásuk szerint tévednek azok, akik úgy vélik, hogy a szívbarát diétába nem fér bele a tojásfogyasztás. "A gond az, hogy az emberek a tojásra omlettként, rántottaként gondolnak, sok szalonnával, kolbásszal, sajttal. Bár a tojás koleszterintartalma tényleg magas, de a napi megengedett 300 mg-hoz képest csak 215 mg-ot tartalmaz. Akinek normális a koleszterinszintje, az nyugodtan megehet egy tojást naponta" - írja a CBS.



Arra is felhívják a figyelmet, hogy a koleszterinmentes ételek szintén növelhetik a koleszterinszintet. A termékek címkéin szereplő koleszterin- és zsírtartalom adatok gyakran csalókák, a legtöbb előre csomagolt ételben megbúvó transzzsírok igenis megemelik a koleszterinszintet.