Stresszoldásra csokoládékúra

Vágólapra másolva!
Újabb tudományos kutatás igazolta a csokoládékúra stresszoldó hatását, már napi 40 gramm is elegendő a stresszhormonok csökkentéséhez.
Vágólapra másolva!

A kéthetes csokoládékúra a hormonszintek befolyásolásán túl más, stresszel összefüggő biokémiai egyensúlyok fenntartásába is besegít - írja az ACS Journal of Proteome Research című szaklap legfrissebb számában. (A proteomika a proteom, vagyis az élő szervezetben előforduló összes, szerkezetében akár a legkisebb mértékben eltérő fehérje megismerésével foglalkozó tudományterület.)

A lap szerint az étcsokoládéban található antioxidánsok és más hasznos anyagok csökkenthetik a szívbetegségek és egyéb kórállapotok kockázatát. Ezentúl a csokoládé segít leküzdeni az érzelmi stresszt is, mivel képes a stresszhormonszintet csökkenteni a nagy feszültségben élőkben. De egy kéthetes étcsokoládé-kúra más előnyös biokémiai változásokat is előidéz. A lap szerint napi negyven gramm étcsokoládé már elegendő, hogy pozitív irányba befolyásolja a stresszes, de egyébként egészséges ember anyagcseréjét.