Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hét extravagáns plasztikai beavatkozás

Vágólapra másolva!
Mellnagyobbítás, orr-fitosítás, zsírleszívás? Lejárt lemez... Persze világszerte még mindig ezek azok a testszépítő beavatkozások, amelyeket a nők (és most már egyre inkább a férfiak is) leginkább igényelnek. A Miss Plastic Hungary-n való induláshoz azonban ez kevés - íme, hét újdonságnak számító beavatkozás.
Vágólapra másolva!

1. Vádli- és bokacsinosítás

Melyik nő ne szeretne férfiakat megbabonázó, formás vádlikat? Hosszan tartó, fáradtságos edzéssel talán elérhető - de minek, ha néhány jól irányzott metszéssel is meg lehet oldani? Lelkes plasztikai sebészei szerint könnyedén elvégezhető a vádlitájék és a boka zsírleszívása is. Mások szerint azonban a beavatkozás után a szokásosnál hosszabb és nehezebb a lábadozás: gyakori a fokozott váladékozás, és fájdalmasabb is, mint más műtéteknél.

2. Vádli-Botox

Sok nő nem a zsírpárnák, hanem a túlságosan izmos vádlija miatt szenved: úgy érzik, aránytalanná teszi a lábukat. Még 2004-ben született az ötlet, hogy a túl vastag izmokat e testtájon is be lehetne Botoxozni: a bénító hatás eredményeképpen csökken az izmok mérete és értelemszerűen vékonyodik a láb. A plasztikai sebészek egy része azonban veszélyesnek minősítette a beavatkozást, mert a járás rovására mehet, ezért a túl izmos lábakat jellemzően inkább operálják.

3. Térd-zsírleszívás

Egyes felmérések szerint a nők nem a hasukkal, a fenekükkel vagy a mellükkel a legelégedetlenebbek, hanem a térdükkel. A térd vékonyítása viszont csak olyan nőknél lehetséges, ahol az ízület vastagságát zsírszövet okozza - ezt lehet ugyanis csak eltávolítani. Ha a csontok aránytalanul nagyok vagy az izmok túl erősek, akkor marad a térd alá érő szoknya illetve a vastag harisnya.

4. Lábkipárnázás

Sok nő számára a magas sarkú cipő a nőiesség szimbóluma, pedig köztudott, hogy egy idő után a viseletük egyszerűen fáj. Mit tesz ilyenkor az öntudatos nő? Kipárnáztatja plasztikai sebészével a talpát! A lábujjat és a sarkat is fel lehet töltetni - és ismét szexin ringhat a csípő. A beavatkozást azonban a legtöbb plasztikai sebész még erősen kísérleti stádiumúnak gondolják. Úgy hogy előbb nézz szét a talpbetétek piacán - anyagilag is jobban jársz.

5. Fülcimpa-felvarrás

Ha feltett szándékod, hogy korodnál fiatalabbnak hazudd külsődet, ne hagyd ki a fülcimpa-plasztikát! E kis fityegő bőrdarabka alapján ugyanis nagyon pontosan megbecsülhető a valós kor. A bőr ugyanis itt ugyanúgy veszít a feszességéből, mint máshol, és mi tagadás, nevetséges a Botoxtól szétfeszülő arc ráncos fülcimpákkal. A cimpákat lehet műtétileg korrigálni (felvarrni), de feltöltetni is - ez utóbbi hatása átlagosan 4-12 hónapig tart.

6. Golflabda-áll

Irigyelted valaha Verebes Istvánt az állát elrejtő szakálláért, vagy mosolyra húzódott az ajkad Jáksó László szája alá pillantva - miközben a te állad egyre rücskösebb lesz az évek során? A jelenségnek az USA-ban már neve is van: golflabda-áll. A narancsbőrrel rokon, a különbség csupán az, hogy a golflabda-állnak precízen meghatározható kiváltó oka van: az áll és az alsó ajak rosszul berögzült mozgatása. Egy-két jól irányzott Botox injekcióval azonban az áll újra sima lehet. A dolog szépsége, hogy a kezelés hatására az állat mozgató mimikai izmok átmenetileg bénulnak, de így akár a rossz beidegződésről is le lehet szokni.

7. Nyakredőtlenítés

A már említett ráncos fülcimpához hasonlóan a nyak redői is a valós korról árulkodnak, így egyre több nő (és férfi) kéri eltüntetésüket. Alapvetően két módszer létezik a ráncok kisimítására: a Botox és a műtét. A beavatkozás tapasztalt szakembert igényel, mert nagyon kényes területről van szó. Mivel a műtét hatására a sima nyak hosszabbnak hat, a plasztikai sebészek az ókori egyiptomi királynő után gyakran csak Nefertiti-beavatkozásnak nevezik a redők eltávolítását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről