Embert öltek a fiatalításra használható testzsírért

Vágólapra másolva!
A perui rendőrség négy ember - három férfit és egy nőt - vett őrizetbe 60 ember meggyilkolásának vádjával. A gyanú szerint a bandatagok megrendelésre dolgoztak, a cél áldozataik testzsírjának értékesítése volt a szépségiparban.
Vágólapra másolva!

A Los Pistachos néven ismert banda a Lima környéki hegyekben tevékenykedett. A rendőrség november 3.-a óta nyomozott az ügyben, ekkor kobozták el egy szépségklinikáról az első adag bizonytalan eredetű testzsírt.

A nyomozás során kiderült, hogy a testzsírt a hegyekből szállították a fővárosba, használt ásványvizes üvegekben. Szakemberek azonban kétkedésüket fejezték ki az emberi zsír fekete piacának létezésével kapcsolatban, habár a zsírszövet valóban értékes áru a kozmetikai iparban.

Testzsírból ugyanis nincs hiány - ebben minden hozzáértő egyetértett - és sokan szívesen adnak a saját feleslegükből önként is, hisz a zsírleszívás útján megszabadulhatnak nemkívánatos domborulataiktól. Ráadásul kozmetikai célra - ránctalanításra, az arc vagy más testrészek teltebbé tételére - a legalkalmasabb a saját testből leszívott zsír, mivel így a legnagyobb az esély rá, hogy elkerülhető a rossz immunreakció.