20 alkalmazás iPhone-ra - az egészségedért

Vágólapra másolva!
Kedveled az elektromos kütyüket? A bolti megjelenés napján sorban álltál, hogy elsőként vehesd kézbe a csodatelefont? Vagy egyszerűen csak nagy figyelmet fordítasz az egészségedre? Íme, 20 alkalmazás iPhone-ra, ami élvezetesebbé teheti a mindennapjaid!
Vágólapra másolva!

Kajafigyelő (Food scanner)

Itt van mindjárt az egyik leghasznosabb, a Kajafigyelő. A telefon minikameráját egyszerűen csak tartsd a megvásárolni kívánt élelmiszer vonalkódja fölé, és az alkalmazás kiírja neked, hogy mennyi kalóriát, zsírt illetve cukrot tartalmaz. Egyszerű, kényelmes, hasznos - éppúgy, mint leolvasni ezeket az adatokat a dobozról. Már ha fel van rajtuk tüntetve.

Súlyrobot (Weightbot)

Ha sikerrel akarsz leadni pár kilót testsúlyodból (vagy éppen szeretnél felszedni párat), akkor a Súlyrobotot pont neked találták ki. Csak írd be a kitűzött célértéket az alkalmazásba, majd amikor eszedbe jut, mérd le magad. A megadott adatokból a Súlyrobot gyönyörű grafikonokat rajzol neked. Csak nehogy vízszintes maradjon az a vonal...

Futóbolond Pro (RunKeeper Pro)

Futóbolond vagy? Azaz gyakran és sokat futsz? Akkor a Futóbolond alkalmazást örömmel fogod majd használni. A hasznos kis alkalmazás segítségével regisztrálhatod a lefutott távolságokat, ennek idejét, átlagsebességet, a futással elégetett kalóriák becsült mennyiségét, és még az útvonalat is követheted térképen. Mondjuk, ha a Margitszigetet futod körbe, ez utóbbinak nem sok értelme van, de maratont futóknak hasznos lehet, ha eltévednének.

Sportkirály (I'm good in sports)

Szeretnél sportolni valamit, de nem tudod eldönteni, mibe kezdj bele? A Sportkirályt akkor rád szabták: az alkalmazás segítségével kiválaszthatod, vajon melyik sportág kötne le annyira, hogy érdemben megmozgasd vele a tested. A Sportkirály kérdéseket tesz fel neked, amire ha becsületesen válaszolsz is, hamar rájössz, melyik sportág a neked való. Például ha az alábbi kérdésre válaszul a 8-as számmal bíró gömbre böksz, akkor ne kosárlabdázni indulj el...

Önvédelem mindenkinek (Self defence for all)

A küzdősportokért rajongsz, de rettegsz, hogy kinevetnének a karate-edzésen? Az Önvédelem mindenkinek című alkalmazást otthon is bátran alkalmazhatod, és legfeljebb a párod fogja majd a hasát a röhögéstől, amikor meglát a képernyőn megjelenő mozdulatokat utánozni. Persze csak eleinte lesz vicces használni a programot, mert valójában komoly információkat tartalmaz, még videókonferenciára is léphetsz az alkalmazás többi felhasználójával. Most megtudhatod, milyen messzire kell elhelyezkedni valakitől ahhoz, hogy sikeresen vágd pofán.

e-Fejfájás (iHeadache)

Az e-Fejfájás alkalmazást kifejezetten migrénes rohamoktól szenvedő felhasználók számára találták ki. A program minden apró, orvosok által is gyakran kérdezett információt képes regisztrálni fejfájásoddal kapcsolatban, például a fejfájás jellegét vagy hosszát. A megadott adatokat aztán az alkalmazás kielemzi, beazonosítja a fejfájás típusát (pl. migrénes vagy nem migrénes típus).

Egyél rendesen! (EatRight)

Belegondoltál valaha úgy istenigazából, mennyi minden borzalmat eszel össze? Ugye nem? Hát itt a remek alkalom, hogy az Egyél rendesen! alkalmazás segítségével összeírj mindent, amit eszel. Egyszerűen csak vedd elő a telefonod amikor eszel, és írj bele mindent a megfelelő rubrikába. A program az amerikai táplálkozási szakemberek ajánlásainak megfelelő alapétrendeket is tartalmazza, tehát elég megadni a korod, nemed és máris indulhat az iPhone diéta.

egoFitness

Ez az alkalmazás segíti mind a kezdő, mind a haladó tornázókat. Az egoFitness mintegy 120, izomerősítő, kardió vagy éppen lazító gyakorlatot tartalmaz. A kezdőoldalon add meg a nemed, korod és fittségi szinted, valamint hogy melyik izmaidat akarod megmozgatni, és a program már ajánlja is a megfelelő feladatokat.

Pzizz Relax

Stresszesek a mindennapjaid? Arra sincs időd, hogy lazíts néha, vagy eleget aludj? Semmi gond, csak kapd elő az iPhone-t, és indítsd el a Pzizz Relax alkalmazást! A program ajánlásait követve kipihenten, energikusan ébredsz majd. Már a nyitóképe is ellazít.

Abszolút Fitnesz (Absolute Fitness)

Tartsd karban a tested az iPhone segítségével! Az Abszolút Fitnesz segít nyilvántartani az elfogyasztott ételmennyiséget, illetve figyelembe veszi tested állapotát és célkitűzéseidet is. Minden kalória, amit lenyeltél, itt megmarad! Ezen felül több mint tízezer étel tápértékadatait is tartalmazza - segítség a bevásárlásban.

Jó kaja a közeledben! (Good Food Near You)

Ez aztán a remek alkalmazás! Ki ne szeretné tudni, milyen étterembe menjen egy jó (és egészséges) vacsoráért? A Jó kaja a közeledben! ezt adja meg neked: csak pötyögd be, merre jársz éppen, és már ki is dobja neked a közelben található éttermek, kávézók, szupermarketek és gyorséttermek listáját. Mondjuk, ez utóbbit nyugodtan elkerülheted...

Jön a gyerek! (Baby's coming)

Kissé bizarr alkalmazás a Jön a gyerek!, de kétségkívül hasznos: regisztrálhatod vele méhösszehúzódásaid számát és a köztük eltelt időt, így a program segítséget nyújt abban, hogy mikor van jött el az ideje elindulni a kórházba. Ha viszont folyik a magzatvíz, ne bíbelődj az iPhone-nal, irány a kórház!

pont.pont SOS! (dot.dot SOS!)

Rettegsz attól, hogy egy katasztrófa esetén a családod még csak azonosítani se tud majd? Kösd a nyakadba az iPhone-od, és indítsd el a pont pont SOS alkalmazást, amibe az összes létfontosságú adatot beviheted magadról (név, cím, születési időpont, vércsoport...stb). Ezen felül hasznos információkat tartalmaz arról, mit kell tenned például cunami esetén.... (ha épp az óceánnál nyaralsz).

Önmasszázs (Self massage)

A párod utál masszírozni, profira meg nincs pénzed? Semmi gond, ha iPhone-ra még éppen futotta, akkor itt az Önmasszázs, aminek segítségével bárhol, bármikor ellazulhatsz.

Egészségtippek (Health tips LE)

Az egészség megőrzésének minden módja hasznos lehet, van, akinek kifejezetten az jön be, ha napi egyszer okosságokkal bombázzák. Nekik találták ki az Egészségtippek alkalmazást, amely az év 365 napjára tartalmaz egy jótanácsot. Itt van mindjárt az első: "Az éhség csökkenti a teljesítőképességed, és az anyagcserére is rossz hatással van, ha túl sok idő telik el két étkezés közt". Gyerünk enni!

Jóga profiknak (Yoga instructor pro)

Ha fáradt vagy, a legjobb néhány jógagyakorlat, ebben segít a Jóga profiknak alkalmazás. A program széles palettán mutatja be az egyedül is biztonságosan, bárhol, bármikor végezhető gyakorlatokat. Tarts egy kis szünetet és jógázz öt percet!

Megfázás és influenza kézikönyv (Cold and Flu Companion)

Nem tudod, mi a különbség az influenza és a megfázás között? Tartasz a sertésinfluenzától? Akkor neked való ez az alkalmazás, amelynek segítségével hasznos hírekhez juthatsz, és még azt is megtudhatod, hogy a környékeden mennyire terjed a járvány. Vagy inkább beoltatod magad?

Tablettanaptár (Pillboxer Lite)

Fogamzásgátlót szedsz? Esetleg több gyógyszert egyszerre? A Tablettanaptár segítségével biztosan nem zavarodsz össze, mit mikor kell bevenned. Betegeskedj bátran!

Menzesznaptár (Woman Calendar)

Kihagyhatatlan alkalmazás nőknek, akik teherbe akarnak esni - és azoknak is, akik nem! A Menzesznaptár segít meghatározni például peteérésed (azaz ciklusod leginkább termékeny) napját. Az alkalmazásban diszkréten még azt is fel lehet tüntetni, mikor bújtál ágyba a kedveseddel...

Zöld töltés (Green charging)

A fenti alkalmazások a te egészségeddel foglalkoztak, ez viszont bolygónk, a Föld "egészségét" védi. A Zöld töltés alkalmazás segítségével energiatakarékosan élhetsz, "zöldítve" ily módon a Földet. Ismert, hogy az energiapazarlás fokozza az üvegházhatást, az iPhone-od is töltsd bölcsen és takarékosan!