Homlokcsontot növesztett magának az autóbaleset áldozata

Vágólapra másolva!
A northumberlandi Gordon Moore még ötven évvel ezelőtt szenvedett súlyos autóbalesetet, azonban az azóta eltelt időt igen hasznos elfoglaltsággal töltötte el: koponyacsontot növesztett magának az összetört helyett. Ami kifejezetten orvosi csoda egy időskorú ember esetében.
Vágólapra másolva!

A baleset után a férfi homlokcsontja helyére egy fémlemezt ültettek, amely azonban nemrégiben gyulladást okozott a férfi koponyacsontjában. Kezelőorvosai a fertőzés miatt újabb műtétet javasoltak, de a feltárás során kiderült, hogy Moore a fémlemez alatt új csontállományt növesztett magának.

A jelenség gyermekek esetében nem ritka, hiszen a fejlődésben lévő szervezet képes regenerálni magát, de a jelenség - legalábbis ekkora mértékben - felnőttekben ritkán figyelhető meg. Kezelőorvosa szerint Moore csontszövete igen figyelemre méltó mértékben regenerálódott az évtizedek alatt. A férfi koponyaformája követi a fémlemez formáját.

Moore egyébként más szempontból is érdekes figura. A fémlemezt 1955-ös autóbalesete után ültették be a koponyájába, azonban 3 évvel később már be s horpasztotta azt - egy újabb autóbalesetben. Nemrégiben pedig azzal került újságcímlapra, hogy ő volt az első turista, aki a háborúk kezdete óta betetette a lábát Irakba és Afganisztánba.

Moore elmondta, ugyan a fémlemez nem zavarta az életvitelében, mégis nagyon örül neki, hogy eltávolították, mert most már anélkül áthaladhat a repülőterek fémdetektoros kapuin, hogy magyarázkodnia kéne, miért sípol a berendezés.