Obama ötmilliárd dollár esélyt ad a rákban és AIDS-ben szenvedőknek

Vágólapra másolva!
Barack Obama amerikai elnök a héten bejelentette, hogy ötmilliárd dollárt különít el nagyszabású gazdaságélénkítő költségvetéséből az olyan betegségek kutatására, mint a rák és az AIDS.
Vágólapra másolva!

Obama az amerikai Országos Egészségügyi Intézet Washington közelében fekvő bethesdai kampuszán jelentette be, hogy az elkövetkező két évben öt milliárd dollárral kívánja támogatni az orvosi és klinikai kutatásokat, többek között a HIV/AIDS, a H1N1 influenza és a daganatos betegségek területén.

"Ez a fajta befektetés új munkahelyeket is teremt: több tízezer kutatói munkahelyet, egészségügyi felszereléseket gyártó és beszállító munkalehetőségeket, valamint a laboratóriumok és kutatóintézetek modernizációjával kapcsolatos építőipari állásokat" - mondta az amerikai elnök.

Obama 787 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagját februárban hagyta jóvá a kongresszus. Az elsősorban adócsökkentésre és infrastrukturális beruházásokra alapozó program célja, hogy több millió új munkahelyet teremtsen, és ily módon állítsa felívelő pályára az USA gazdaságát.