Plasztikai beavatkozások extrém igényekhez szabva

Vágólapra másolva!
A mellnagyobbítás vagy az orrplasztika gondolatával mára már megbarátkozott a társadalom, de ezek mellett meg-megjelennek olyan extrém szépészeti beavatkozások melyeket a legtöbben inkább ítélnének öncsonkításnak. Ám akik a kés alá fekszenek nem csak önképük, hanem személyes kapcsolataik, lelki békéjük helyreállását is remélik a különleges plasztikáktól.
Vágólapra másolva!

A manapság már szokványosnak mondható zsírleszívás, mell-, orr-, és hasplasztika mellett világszerte egyre népszerűbbek az extrémnek számító esztétikai beavatkozások. Persze a hóbort nem ma kezdődött: a lengyel származású amerikai színésznő, Anna Held már az 1900-as években eltávolíttatta lengőbordáit (nőknél a 11-12-es bordák nem kapcsolódnak a szegycsonthoz), hogy dereka még karcsúbb legyen. Példáját sokan követték, többek között szépségkirálynők és híres színésznők.

Szintén nem új keletű a szűzhártya-visszavarrás (himenoplasztika): az érintetlenségnek ugyanis a mediterrán és afrikai kultúrákban vallási és társadalmi jelentősége van. A szűzhártya zárása történhet a szélek összeöltésével - ez viszont csak rövidtávon hatásos. A hosszú távú megoldást a biológiai anyaggal való pótlás jelenti.

A férfi mellek és a Star Trek

Az ideális férfi mellkas kidolgozott és izmos, számos betegség és állapot azonban a mell kóros megnagyobbodását okozhatja. Többek között állhat a háttérben májműködési probléma, ösztrogéntartalmú gyógyszer, a here hormontermelésének zavara, de sok esetben a kiváltó ok nem is ismert. A probléma a férfiak 40-60 százalékát érinti, sokuknak komoly lelki problémákat okozva. A műtét során a sebészek eltávolítják a felesleges zsírszövetet és/vagy mirigyeket, illetve szükség szerint a feleslegessé vált bőrt is.

Mr. Spock, a Star Trek manófülű főszereplője szintén plasztikai divatot teremtett: egyre többen vágyakoznak hozzá hasonló fülekre. A magyar származású, Egyesült Államokban élő dr. Nagy Lajos által kidolgozott műtéti eljárás során helyi érzéstelenítésben, a fül saját porcából készített bőr-porc lebeny segítségével megnagyobbítják a fül felső részét. A hívek szerint nem csak esztétikai értéke van a beavatkozásnak, állítólag a zene is jobban élvezhető így.

Az ideális pénisz és a tökéletes vagina

Sokan nincsenek megelégedve nemi szervükkel sem, és lelki problémáik megszűnésének kulcsát a plasztikai beavatkozásokban látják.

A pénisznagyobbító műtét során, helyi fagyasztásban, enyhe nyugtató hatása alatt, átvágják azokat a szalagokat, amelyek a nemi szervet a medencéhez rögzítik. Ily módon 0,5 és 6 centiméter közötti növekedést lehet elérni (az átlag 3,2 cm). Az érintett felületet végül bőrlebennyel fedik, majd a gyógyulási szakaszban kicsi súlyokkal akadályozzák meg a zsugorodást.

A pénisz vastagításra vágyók akár válogathatnak is a megoldások közül. Az egyik lehetőség, hogy zsírt injektálnak a hímvesszőbe, ez a műtét tulajdonképpen a zsírleszívás fordítottja. Tartós eredményhez legalább egy ismétlésre van szükség. A zsírátültetés viszont ennél komolyabb beavatkozást igényel.

Nők esetében a szülések, a hormonális változások és az öregedés hatására előnytelenül változhat a külső nemi szervek alakja. Segíthet a hüvelyszűkítés, amely során a gátmetszéshez hasonlóan ejtett bemetszést varrják össze egy plusz öltéssel. A beavatkozás a nő szexuálisára nincs hatással, viszont önbizalmát erősítheti, és a férfiak élvezetét is növeli.

Ha egy nőnek az okoz fejfájást, hogy kis szeméremajkai hosszabbak, mint a nagyajkai, nem kell sokat rágódnia az ügyön. Ma már arra is van lehetőség, hogy helyi fagyasztásban egyszerűen kimetsszék a feleslegesenek ítélt részt.

A legújabb őrületek: implantátumok és fenéknagyobbítás

Csillagocskák a kézfej vagy a mellkas bőre alá, vagy inkább egy rücskös implantátum a homlokba? Ma már ez is lehetséges, köszönhetően a bőr alá ültethető szilikonpárnáknak, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Szintén új találmány a brazil fenéknagyobbításnak nevezett módszer, mely során egy más tájékról eltávolított, majd finomított zsírt juttatnak be a fenék felső részébe több injekcióval.


A macskaember

A san diegói Dennis Abnernek egy indián törzsfőnök 1980-ban azt tanácsolta, "kövesse a tigris útját". Abner az utasítást nem úgy értelmezte, hogy legyen erős és bátor, hanem a tanácsot szó szerint megfogadva, macskaszerűvé operáltatta magát. Ajkait, orrát, állát, arcát és füleit is átalakíttatta, fogait pedig hegyes műfogakkal pótolta. Egész testét tetoválások borítják, homlokába és arcába implantátumok és testékszerek kerültek, ezek segítségével rögzíthetők bajuszszálai. A munkanélküli férfi további beavatkozásokat is tervez, hogy még jobban hasonlítson egy tigrisre.

Medipress