A legértelmetlenebb szépészeti beavatkozások

Vágólapra másolva!
A plasztikai sebészet fejlődésével az emberek egyre extrémebb módon alakíttatják át testüket. Bár néhány beavatkozásnak valóban lehet orvosi és szépészeti haszna is, a legtöbb kozmetikai beavatkozás komoly veszélyeket rejt. Íme a tíz leggyakrabban előforduló beavatkozás, amelyet talán jobb lenne nem elvégeztetni.  
Vágólapra másolva!

Lábujjrövidítés


Manapság egyre népszerűbb ez a műtét a nők körében, akik számára valamelyik lábujjuk hossza kellemetlenséget jelent a magas sarkú cipők viselésénél. Bár a beavatkozás hosszú távú következményei nem ismertek, valószínű, hogy a későbbiekben reumás ízületi gyulladással kell számolnia annak, aki elvégezteti.



Lézeres szőrtelenítés


A lézer elpusztítja a szőrtüszőket, így gátolva a szőrnövekedést. Az igazság azonban az, hogy a módszer szinte csak a fehér bőrű sötét hajú emberek esetében működik igazán. A beavatkozás nem távolítja el az összes szőrt, fájdalmas, hegesedést okozhat, és legtöbbször még csak nem is végleges.

Forrás: iStockphoto


Testékszerek


A fülbe helyezhető ékszerekkel általában nincs probléma, maximum a fémallergia, vagy az elégtelen fertőtlenítés okozhat gondokat. A mellbimbó-piercingek esetében azonban csúnya hegesedéssel lehet számolni. A nemi szerveken található testékszerek pedig átszakíthatják az óvszert, vérzést okozhatnak és növelhetik a szexuális úton terjedő megbetegedések kialakulásának valószínűségét.



Fogékszerek


A csillogó fogékszerek pár éve jelentek meg a piacon. Ezek a csecsebecsék azonban nemcsak drágák, de károsíthatják a fogzománcot és a fogínyt, növelik a szuvasodás kialakulásának esélyeit.



Sminktetoválás


Ez a beavatkozás nem hordoz komoly veszélyeket magában, persze csak akkor, ha sikerült. Ha a végeredmény mégsem olyan, mint szerettük volna, a korrekció hosszú ideig tarthat, és nem mindig megfelelően eredményes.



Gyomorszűkítés


Ideális esetben a gyomorgyűrű felhelyezése csak végső megoldásként kellene, hogy szerepeljen a fogyni vágyók listáján. Sajnos azonban nem ez a helyzet. A gyomor bypass egyre gyakrabban végzett beavatkozás. Nem árt tudni, hogy a műtétek 40 százalékánál hat hónapon belül olyan komplikációk lépnek fel, mint az állandó hasmenés vagy a sérv.

Forrás: iStockphoto


Botox


A botulinum toxin, vagy más néven botox, nem más, mint erős izomméreg, amely az arcizmok megbénításával tünteti el a ráncokat. A botox kezelés légzési elégtelenséghez és halálhoz is vezethet, úgyhogy jobb vigyázni vele.



Pénisznagyobbítás


A műtét következtében deformálódhat a pénisz, sőt, az érzőidegek is károsodhatnak. A műtétet szerencsére szinte kizárólag baleseti sérülteken és rákos betegeken végzik el.