Homeopátiával a láz ellen

Vágólapra másolva!
Lázad a homeopátia szereivel is csillapíthatod, de az egyes szerek csakis akkor nyújtanak segítséget, ha a betegségképbe beleillenek. Ezért nagyon fontos pontosan megfigyelni tüneteket, és csak ezt követően válaszd ki az alábbi listából a megfelelő szert.
Vágólapra másolva!

Akut lázas állapot esetében, mely hirtelen alakul ki, vagy egyszer 5 golyócskát vegyél be C30-as hígításban, vagy körülbelül 15 percenként 5 golyócskát C12-es hígításban addig, amíg a tünetek nem gyengülnek. Legkésőbb a harmadik adagolást követően észrevehetően javulnia kell a tüneteknek. Íme, a legfontosabb lázcsillapítók:

Aconitum: Egy órán belül egy egész fokkal is csökkentheti a lázat. A szer akkor segít, ha a láz meglepetésszerűen, éjszaka jelentkezik, gyorsan emelkedik, a beteg nyugtalan és fél. Ilyenkor teste forró, egyidejűleg azonban a hideg is rázza, és sápadt.

Belladonna: Ugyancsak egy fokkal képes csökkenteni a lázat egy órán belül. Akkor alkalmazható, ha a láz gyorsan emelkedik, az érintett feje nagyon forró, arca piros, kéz- és lábfeje azonban hideg. A beteg nyugtalan, azonban nem fél.

Chamomilla: Egy órán belül egy fokkal nyomja vissza a lázat - főleg gyerekeknél jön szóba. Azokban az esetekben segít, amikor a lázat fogzás idézte elő, és dühkitörés, harag kíséri. A gyermek ilyenkor nagyon izgatott, semmi sem felel meg neki.

Ferrum Phosphoricum: Fél napon belül csökkenti egy fokkal a lázat. A szer csak akkor hat, ha a láz maximum 39 fok, és egyéb kísérő tünet nincs. A beteg egyébként jól érzi magát, energikus. Esetleg orrvérzése és fejfájása lehet.

Nux vomica: Fél napon belül csökkenti a lázat egy fokkal. Segít, ha a test meleg, az arc piros, a beteg fázékony, didereg mozgáskor, vagy ha a takaró lecsúszik róla. Nagyon érzékeny a szagokra, a zajokra és a fényre.

Phosphorus: Egy órán belül csökkenti a lázat egy fokkal. Alkalmazásának feltétele az erős melegérzet, a beteg olthatatlan szomjúságot érez, és ezért nagy kortyokban nyeli a hideg folyadékot.

FONTOS! Ha három napnál tovább tart a láz, és egyéb tünet is kíséri - fejfájás, merev nyak, hasfájás, vizelés közben fellépő fájdalom - illetve, ha az érintett csecsemő vagy idős ember, fordulj orvoshoz!

Dr. Balaicza Erika belgyógyász, homeopata