Ötletek tízóraira és uzsonnára

Vágólapra másolva!
Könnyű, egészséges és finom rágcsák és italok a főétkezések közötti órákra.
Vágólapra másolva!

Magvak

A nyers, áztatott olajos magokat előző este bekészítheted a fridzsiderbe, másnap egyszerűen leszűröd, és majszolgathatod egész nap. Érdemes naponta kétszer friss vízzel átöblíteni.

Turmixok

Turmixok szinte bármiből készíthetőek, csak ne a hagyományos tejes-gyümölcsös verziót vedd elő. Jók a gyümölcsök mandula- vagy szójatejjel, vagy banánból, illetve avokádóból is készítheted vízzel, leves gyümölcsökkel, akkor krémes lesz.

A zöldséges turmixok igazán finomak, ízesítsd őket citrommal vagy lime-mal, mentával, kakukkfűvel, fokhagymával.

Lepénykék

Lepénykéket is gyárthatsz nagyobb mennyiségben sárgaborsó- vagy csicseriborsóliszt, víz és némi zsiradék keverékéből. Ízesítsd fűszerekkel, süsd meg sütőpapíron, majd vágd/törd kisebb darabokra. Nagyon finom mártogatósokat lehet készíteni hozzá turmixgépben zöldségből, tofuból, akár főtt lencséből is.

Tekercsek

A salitekercs gyors és finom étel: egyszerűen csavarj ezt-azt saláta- vagy káposztalevélbe, tekerd fel, és már fogyaszthatod is.