Drágám, fáj a fejem, szeretkezzünk!

Vágólapra másolva!
Migrén közben senki sem vágyik testmozgásra, csak fájdalomcsillapítóra és ágyra. A szakértők azonban mégis a mozgásban látják a gyógyírt a bajra, ajánlják a kung-fut, a taj-csit és a szexet is. Így ezentúl a fejfájás nem kifogás, hanem indok a szeretkezésre.
Vágólapra másolva!

A fejfájós emberek mindig készen állnak egy következő "rohamra", ezért kézközelben vannak a fejfájást csillapító gyógyszerek, a hűtőbe bekészítve a jégakku. Ha jön a roham, dübörög a fej, hasít a fejfájás, mintha fúrnának az ember agyába...

Egy migrénes betegekkel foglalkozó németországi társaság, 8 millió migrénrohamokkal kűzdő beteget számolt össze, és további 2 milliót, akik mindennapos fejfájástól szenvednek. A fájdalomcsillapító gyógyszerek gyakori szedésének mellékhatása lehet az is, hogy a fejfájás akár krónikussá is válhat. Egy ördögi kör, amiből nehéz kikerülni. Ezért csak végszükségben ajánlják a gyógyszeres megoldást, helyette fel szeretnék hívni a figyelmet folyadékpótlás, friss levegő valamint a mozgás bármely formájának jótékony hatására.

A testmozgás egyrészről megelőzi a túlsúlyt, másrészről a fejfájást. Ugyanis aki a hasán túl sok zsírt halmoz fel, annak sokkal nagyobb az esélye arra, hogy krónikus fejfájástól szenvedjen. Ezt állapította meg egy amerikai tanulmány az év elején. Továbbá megállapították, hogy a rendszeres sport, olyan folyamatokat indít el a testben, amik megvédenek bennünket a fejfájástól, sőt képesek azt csillapítani is, ezért akinek elege van a futásból, az testmozgás gyanánt válassza a szexet.