Ne félj az öregedéstől, boldogsággal jár

Vágólapra másolva!
Minél tovább élsz, annál valószínűbb, hogy boldogabbak is leszel, állítja egy új amerikai tanulmány. Ami nem rossz hír főleg annak tudatában, hogy az átlagéletkor egyre nő.
Vágólapra másolva!

A Kaliforniai Egyetem kutatói arról számoltak be, hogy a mentálhigiénés állapotok általánosságban pozitív irányba fejlődnek az életkor előrehaladtával. Az eredmény nagyon jó hír, hiszen 2050-re a statisztikai adatok szerint a világ 65 évnél idősebb lakosainak száma megháromszorozódik, de ő legalább előreláthatólag boldogok lesznek.


A Kaliforniai Egyetem kutatóinak eredményei azt mutatták, hogy a boldogság és az érzelmi kiegyensúlyozottság idővel egyre jobb képet mutat, többek között azért is, mert az idősebb felnőttek nagyobb érzelmi kontrollal rendelkeznek, mint a fiatalok. Az idősebbek megtanulják, hogyan tudnak elkerülni stresszhelyzeteket és sokkal kevésbé vesznek magukra bármilyen negatív töltésű megjegyzést vagy kritikát, mint fiatalabb társaik.


Az amerikai kutatók szerint ez részben azért is van így, mivel az idősebbek már tisztában vannak azzal, hogy életükből már egyre kevesebb van hátra, ezért igyekeznek kerülni az olyan helyzeteket, cselekményeket, amelyek boldogtalanná tehetik őket. Ehhez pedig társul az évek alatt megszerzett tapasztalat, amellyel fel tudják mérni mások szándékait, így a nem kívánt helyzeteket is könnyebben elkerülhetik.