Hideg mediterrán leves
Hozzávalók:
1 avokádó, 1 paradicsom lehéjazva, egy nagy marék bazsalikom, pár szál oregánó, 1 dl extra szűz olívaolaj, só
Elkészítés:
Dobálj bele mindent pár bazsalikomlevél kivételével egy turmixgépbe, és keverd krémesre. Melegben jégbe hűtve tálalhatod, hidegben felmelegítheted, csak ne forrald, és ne tedd mikróba. Díszítsd bazsalikommal.
Tápanyagtartalom:
Energia: 3185 kJ (764 kcal).
Zsír: 60 g. Szénhidrát: 59 g. Fehérje: 9g.
Citromos lencseleves
Hozzávalók (2 személyre):
1,5 dl lencse, 6 dl víz, 1 burgonya meghámozva és felkockázva, 1 zellerszár, 2 evőkanál olívaolaj, 1 marék friss korianderlevél, 1 csipet feketebors, 1 csipet kömény, 1 teáskanál őrölt koriander, 1 evőkanál citromlé, só ízlés szerint
Elkészítés:
Forrald fel a lencsét a vízben, főzd kis lángon kb. fél órát. Egy másik edényben melegítsd fel az olajat és süsd rajta 2 percig nagy lángon a besózott, megborsozott burgonyát. Add hozzá a felkarikázott zellert, süsd még 1 percig. Öntsd a lencséhez, add hozzá a koriandert, a köményt, a citromlevelet és a korianderleveleket, végül sózd meg.
Tápanyagtartalom:
Energia: 2225 kJ (533 kcal).
Zsír: 21 g. Szénhidrát: 58 g. Fehérje: 22g.
Nyers lúgosító leves
Hozzávalók (2 személyre):
1 avokádó, 2 szál újhagyma, 1 kaliforniai paprika, 1 uborka, 2 marék friss spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 dl zöldségleves (lehet adalékmentes szárított zöldségből is), 1 citrom vagy lime leve, koriander, petrezselyem, kömény
Elkészítés:
Vágd kockákra/karikákra a zöldségeket. Turmixold össze az avokádót a levessel, majd add hozzá a többi hozzávalót is. Keverheted krémesre, de darabosan is jó, a fűszeres avokádólébe tedd a többi zöldséget kockákra vágva.
Tápanyagtartalom:
Energia: 844 kJ (202 kcal).
Zsír: 3,2 g. Szénhidrát: 37 g. Fehérje: 7,5 g.