3 könnyű, villámgyors leves vacsorára

Vágólapra másolva!
Zárd a napot levessel!
Vágólapra másolva!

Hideg mediterrán leves

Hozzávalók:
1 avokádó, 1 paradicsom lehéjazva, egy nagy marék bazsalikom, pár szál oregánó, 1 dl extra szűz olívaolaj, só

Elkészítés:
Dobálj bele mindent pár bazsalikomlevél kivételével egy turmixgépbe, és keverd krémesre. Melegben jégbe hűtve tálalhatod, hidegben felmelegítheted, csak ne forrald, és ne tedd mikróba. Díszítsd bazsalikommal.

Tápanyagtartalom:
Energia: 3185 kJ (764 kcal).
Zsír: 60 g. Szénhidrát: 59 g. Fehérje: 9g.


Citromos lencseleves

Hozzávalók (2 személyre):


1,5 dl lencse, 6 dl víz, 1 burgonya meghámozva és felkockázva, 1 zellerszár, 2 evőkanál olívaolaj, 1 marék friss korianderlevél, 1 csipet feketebors, 1 csipet kömény, 1 teáskanál őrölt koriander, 1 evőkanál citromlé, só ízlés szerint

Elkészítés:


Forrald fel a lencsét a vízben, főzd kis lángon kb. fél órát. Egy másik edényben melegítsd fel az olajat és süsd rajta 2 percig nagy lángon a besózott, megborsozott burgonyát. Add hozzá a felkarikázott zellert, süsd még 1 percig. Öntsd a lencséhez, add hozzá a koriandert, a köményt, a citromlevelet és a korianderleveleket, végül sózd meg.

Tápanyagtartalom:


Energia: 2225 kJ (533 kcal).
Zsír: 21 g. Szénhidrát: 58 g. Fehérje: 22g.


Nyers lúgosító leves

Hozzávalók (2 személyre):


1 avokádó, 2 szál újhagyma, 1 kaliforniai paprika, 1 uborka, 2 marék friss spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 dl zöldségleves (lehet adalékmentes szárított zöldségből is), 1 citrom vagy lime leve, koriander, petrezselyem, kömény

Elkészítés:


Vágd kockákra/karikákra a zöldségeket. Turmixold össze az avokádót a levessel, majd add hozzá a többi hozzávalót is. Keverheted krémesre, de darabosan is jó, a fűszeres avokádólébe tedd a többi zöldséget kockákra vágva.

Tápanyagtartalom:


Energia: 844 kJ (202 kcal).
Zsír: 3,2 g. Szénhidrát: 37 g. Fehérje: 7,5 g.