Vágólapra másolva!
200 ezernél több, hálózatba szerveződött amerikai étteremnek kell majd feltüntetnie ételei kalóriatartalmát az étlapon, táblákon, de még az autósokat kiszolgáló ablakoknál is az új szabályozás értelmében. 
Vágólapra másolva!

A törvény hatálya olyan étteremláncokra terjed ki, melyeknek legalább 20 helyen van üzlete, ezzel az amerikai élelmiszerügyi hatóság, az FDA új nemzeti szabványt hoz létre a menüről való tájékoztatásra.

Obama új egészségügyi szabályzásának része az is, hogy a fogyasztók tisztában lehessenek rendeléskor az ételek kalóriatartalmával is. Számos étterem ezeket az információkat most az interneten, a hamburger csomagolópapírján vagy az étterem előterében tudatja. Az új törvény szerint viszont ennek az információnak azonnal rendelkezésre kell majd állnia az étel megnevezése mellett, jól látható módon.

A szabályozás alól kivételt képeznek azok az időszakos ajánlatok, melyeket 60 napnál rövidebb ideig kínál az étterem, nem kapnak viszont felmentést az ételautomaták üzemeltetői, nekik fel kell tüntetniük az ár mellett a kalóriát is.

Az FDA-nak egy év áll rendelkezésére, hogy kidolgozza az új szabályozás részleteit.