Főzd magad képernyőre! Pályázat: narancsos-korianderes lazacfilé

Vágólapra másolva!
A LifeNetwork "Főzd magad képernyőre!" pályázatai közül most Dózsa Erika narancsos-korianderes lazacfilé receptjét mutatjuk be.
Vágólapra másolva!

A nyertes egy saját főzőshowban készítheti el a receptjeit, amelyet a LifeNetwork televízió közvetít. Ha kedvet kaptál, akkor nem kell mást tenned, csak elküldeni a receptet és egy ínycsiklandozó képet a finomságról, illetve egy leírást, miért egészséges az általad bemutatott étel.

Narancsos-korianderes lazacfilé

Hozzávalók:

4db lazacfilé
olívaolaj
friss koriander
6 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 friss csili kimagozva
3 friss babérlevél
2 narancs
3 evőkanál fehér száraz bor
3 evőkanál fehérbor ecet
tengeri só, bors

Elkészítés

A lazacfiléket a sóval és az apróra vágott korianderrel bedörzsölöm, majd olívaolajon mindkét felét jól megsütöm. Az újhagymát és a fokhagymát apróra szeletelem, a csilit kimagozom, és hosszan csíkokra vágom,s a babérlevéllel együtt a serpenyőbe teszem. A narancsokat kifacsarom, s a levével meglocsolom a filéket, majd a fehérborral és a fehérborecettel is. Ízlés szerint megborsozom, s kicsi vizet teszek a serpenyőbe, hogy jól összefőjenek az ízek. Lassú tűzön 15-20 percig főzöm, fedő alatt. Ha kész, rizzsel tálalom!

A lazac az egyik legízletesebb és legegészségesebb halfajta, könnyű étel, és esszenciális omega zsírsavakban is gazdag, így segít az ideális koleszterinszint kialakításában.

iStockPhoto


A győztest és receptjét november 28-án, 12 órakor bemutatjuk a LifeNetwork televízióban. A kedvenced receptedre szavazni pedig itt tudsz.


Sok sikert, jó főzőcskézést kívánunk!

LifeNetwork csapat