Főzd magad képernyőre! pályázat: hagymás quiche

Vágólapra másolva!
A LifeNetwork "Főzd magad képernyőre!" pályázatai közül most Puskás Erzsi hagymás quiche receptjét mutatjuk be.
Vágólapra másolva!

A nyertes egy saját főzőshowban készítheti el a receptjeit, amelyet a LifeNetwork televízió közvetít. Ha kedvet kaptál, akkor nem kell mást tenned, csak elküldeni a receptet és egy ínycsiklandozó képet a finomságról, illetve egy leírást, miért egészséges az általad bemutatott étel.

Puskás Erzsi hagymás quiche receptje


A quiche egy francia, omlós, különféle töltelékkel töltött vajastészta, amit Erzsi hagymával készített el nekünk.


A tészta hozzávalói (28 cm átmérőjű sütőformában):


2 pohár liszt
100 g hideg vaj apró kockákra
vágva
fél pohár jéghideg víz
csipet só
A töltelék hozzávalói
5 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g vaj
200 ml tejszín
250 g edami sajt reszelve
15 g kéksajt
3 tojássárgája + 1 tojás
csokor petrezselyem
szerecsendió, só, bors


Elkészítés


A lisztet a vajjal, sóval összekeverjük, a hideg vizet fokozatosan hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük. Egy óra elteltével kinyújtjuk, a tésztát kerek formába helyezzük és a tetejét sütőpapírral lefedjük, amire nehezéknek rizst/babot teszünk, hogy ne púposodjon fel a sütés során. Ezután 10 percig 200 Celsius fokon elősütjük. A töltelékhez a hagymákat felkarikázzuk és a vajon egy óra hosszát pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, majd pedig fél óra elteltével az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.

Ezután a tojásokat a tejszínnel, a reszelt sajt felével elkeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A masszába beletesszük a kész hagymát, összekeverjük, és az egészet az elsütött tésztára öntjük. Végül a reszelt sajt másik felével megszórjuk, rámorzsoljuk a kéksajtot és a sütőben aranybarnára sütjük. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



A győztest és receptjét november 28-án, 12 órakor bemutatjuk a LifeNetwork televízióban. A kedvenced receptedre szavazni pedig itt tudsz.


Sok sikert, jó főzőcskézést kívánunk!


LifeNetwork csapat