Főzd magad képernyőre! Pályázat: fűszeres-sütőtökös krumplipüré zöldségfasírttal

Vágólapra másolva!
A Főzd magad képernyőre pályázat eddig beérkezett finomságai közül most Barkaszi Dóra receptjét mutatjuk be.
Vágólapra másolva!

A nyertes egy saját főzőshowban készítheti el a receptjeit, amelyet a LifeNetwork televízió közvetít. Ha kedvet kaptál, akkor nem kell mást tenned, csak elküldeni a receptet és egy ínycsiklandozó képet a finomságról, illetve egy leírást, miért egészséges az általad bemutatott étel.

Fűszeres-sütőtökös krumplipüré zöldségfasírttal

Krumplipüré hozzávalói:

Krumpli
Sütőtök
Rizstej
Hidegen sajtolt olajból készült margarin (bio)
Hidegen sajtolt napraforgó olaj
Himalája só
Hagyma
Fokhagyma
Lestyán
Szerecsendió

Zöldségfasirt hozzávalói::

Néhány fej gomba
Fél répa
1 fej vöröshagyma
Teljes kiörlésű tönkölyliszt
Csicseriborsó liszt/hüvelyesliszt
Burgonyapehely
Hidegen sajtolt napraforgóolaj
Kicsi rizstej
Víz
Só, bors, medvehagyma, kakukkfű

Elkészítés

Megfőzzük a felkockázott krumplit, pürét készítünk rizstejjel és hidegen sajtolt olajokból készült margarinnal.
A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, hidegen sajtolt olajban megsütjük, és hozzáadjuk a krumplipüréhez.
A sütőtököt külön megsütjük, héjukat lehúzzuk, és a püréhez adjuk.
A pürét lestyánnal és szerecsendióval ízesítjük
Megpirítjuk a hagymát, mikor majdnem kész, rádobjuk az apróra vágott gombát, hogy egy kicsit megfonnyadjon, kevés vizet aláöntünk amiben összeesik. Pár perc múlva, összekeverjük a lisztekkel, belereszeljük a répát, fűszerezzük. Pogácsákat formázunk, majd kisütjük szintén a hidegen sajtolt olajban.Mikor elkészült csírákkal díszítjük, vagy ízlés szerint amivel szeretnénk, (ebben az esetben chili szósz és majonéz van mellette)



A győztest és receptjét november 28-án, 12 órakor bemutatjuk a LifeNetwork televízióban. A kedvenced receptedre szavazni pedig itt tudsz.

Sok sikert, jó főzőcskézést kívánunk!

LifeNetwork csapat