Töltött csirke kezdőknek

Vágólapra másolva!
Fetával töltött tepsis csirkemellek
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:


4 db kicsontozott csirkemell, 40 dkg koktélparadicsom, 4 vastagabb szelet feta sajt, 1 db közepes méretű cukkíni, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss kakukkfű, durvára darált bors, 5 evőkanál extra szűz olívaolaj.


A csirkemell szeleteket vastagabbik oldalánál vágjuk be. Nyissuk szét, mint egy könyvet, klopfolóval kissé ütögessük meg. Mindkét oldalára daráljuk borsot, tépkedjünk rá kakukkfű leveleket, szórjuk meg az összevágott oregánóval és kenjük be olívaolajjal. A szétnyitott hús egyik felére tegyünk egy szelet sajtot, majd borítsuk rá a másik felét is. Kezünkkel jól nyomkodjuk össze, majd kenjük meg reszelt fokhagymával összekevert joghurttal.

Tegyük egy tálba megmosott koktélparadicsomokat, adjuk hozzá a kis darabokra összevágott cukkínit. Daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá kakukkfüvet és csorgassuk meg 3-4 evőkanálnyi olívaolajjal, majd óvatosan keverjük össze.

Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, tegyük bele egymás mellé a megtöltött csirkemelleket, öntsük a tetejére a paradicsom és cukkíni keverékét. Előmelegített sütőben 170-180 fokon süssük 35-40 percig, még szép pirosra nem sülnek.

Ha elkészült tálaljunk nagy tányérra a megsült zöldségekből, tetejére tegyük a kétfelé vágott, töltött csirkemell szeletet.

Forrás: [origo]


Egy adag energiaértéke: 364 Kcal