Ne szenvedj feleslegesen: Számolj le az önkorlátozó szokásaiddal!

Vágólapra másolva!
Az ősi, mexikói Toltec törzs bölcsességein alapuló tanácsokat megfogadva megszabadulhatunk a felesleges szenvedést okozó, önkorlátozó szokásoktól.
Vágólapra másolva!

A szavaknak ereje van

A szavaknak erejük van. Ezért csak azt mondd, amit valóban gondolsz, és vigyázz, hogy se másokról sem magadról ne pletykálj vagy ne mondj rosszat. Használd a szavak erejét pozitív dolgokra, a szeretet megnyilvánulására.

Ne vegyél mindent magadra

Persze, könnyű azt mondani, hogy ne vedd a szívedre az emberek véleményét, és csak a számodra fontos személyek befolyásoljanak, de nem árt megpróbálni. Amit mások tesznek, vagy mondanak ugyanis többnyire nem a másikért, hanem csak magukért teszik. Egyszerűen a saját vágyaik és gondolataik kivetítése, sokszor csak felesleges szenvedést okoznak, ráadásul önbeteljesítő jóslatként is működhetnek.

Feltételezgetések helyett merj kérdezni

Szedd össze a bátorságodat és merjél kérdezni, illetve kifejezni azt amit igazán szeretnél. A kommunikáció hiánya csak félreértéseket szül, amelyek szomorúságot eredményeznek.

Mindig hozd ki magadból a legjobbat

A változás nem megy egyik napról a másikra, de törekedni kell rá. Ha mindig, környezettől és szituációtól függetlenül te mindent megteszel a másikért, vagy a probléma megoldásáért, idővel boldogabb lehetsz.