Vágólapra másolva!
Dominic Knight hipnoterapeuta szerint az embereket két dolog tartja vissza attól, hogy sikeresek legyenek: a félelem és a habozás. Ha képes vagy legyőzni a félelmedet, akkor képes vagy megvalósítani az álmaidat.
Vágólapra másolva!

Dominic Knight hipnoterapeuát mindig érdekelték az emberi fejlődésben rejlő lehetőségek, mert szerinte számos dolog elérhető az akaraterő segítségével. "Néhány éve három helyen állapítottak meg nálam porckorongsérvet" - emlékszik vissza a férfi. "Azt mondták, felejtsem el a harcművészeteket, azonban az akaraterőm segítségével legyőztem a félelmet és a hátam erősebbé vált, mint valaha."


Volt egy eset, amikor egy emetofóbiás (a hányástól kórosan rettegő) lány kereste fel a rendelőt, aki ennek hatására agorafóbiássá vált, vagyis nem mert kilépni a szabadba. A hipnoterapeuta szerint tudatalatti szinten kell megközelíteni a problémát. "Nem létezik olyan, hogy gyógyíthatatlan félelem" - vallja Knight. "Gyerekként sokmindentől féltünk, a szellemektől kezdve a szüleinktől való elválásig. A félelmeken később is úgy kerekedünk felül, hogy új dolgokat társítunk hozzájuk, mégpedig pozitív érzelmeket."


Más alkalommal egy olyan fiatal lány fordult a terapeutához, aki már jónéhány éve túlsúlyos volt, azonban amikor ételt látott, sürgető kényszert érzett arra, hogy befalja azt. A hipnózis segített legyőzni ezt a kényszert, a módszer igen hatékonynak bizonyult a fogyás elősegítésében.


"Az embereket két dolog tartja vissza attól, hogy bármit elérjenek az életben: a félelem és a habozás" - mondja a terapeuta. "Ezek legyőzését példákkal és metaforákkal szoktam segíteni. Ha valaki azt mondja neked, hogy itt a nyertes lottószelvény, gyere és vedd fel a nyereményt, vajon haboznál megtenni? Meg kell értetni az emberekkel, hogy képesek előrelépni. Ehhez csak fel kell idézni egy olyan helyzetet, amikor azt érezték, hogy igenis képesek megvalósítani álmaikat."


A szokások kialakulása három hétig tart, ha sikerül ennyi ideig egy adott dologra koncentrálnunk, az rutinná válik.