Fóbiás vagy? 7 film, amit tilos megnézned!

Vágólapra másolva!
Az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) besorolásai elárulják, dohányoznak-e például egy adott filmben, arról azonban nem szól a fáma, hogy a speciális fóbiákban szenvedőknek mely horrorfilmeket kell elkerülniük.
Vágólapra másolva!

Egyértelmű például, hogy aki fél a madaraktól, nem nézi meg Hitchcock hasonló című klasszikusát, a sötét erdőtől félőket azonban senki nem figyelmeztette, hogy messziről kerüljék az Ideglelés (Blair Witch Project) című filmet. Az alábbiakban segítünk filmet választani (vagy nem választani), ha neked is van valamilyen fóbiád.


Buried


Ha klausztrofóbiás vagy, azaz félsz a kicsi, zárt terektől, mondj le erről a filmről, melyet október 8-án fognak bemutatni Amerikában. Az izgalmas film Irakban játszódik, ahol egy teherautósofőr egy nap arra ébred, hogy egy koporsószerű ládában két méterrel a föld alá temették, a ládában pedig rajta kívül nincs más, csak egy öngyújtó és egy lemerülőfélben lévő mobiltelefon. Ha valaki csak a főszereplő, Ryan Reynolds kockahasára kíváncsi, jobban jár a Nász-ajánlat című filmmel.


Frozen


A filmben két fiú és egy lány reked egy sífelvonón, a főszereplőknek az éhes farkasok támadásával is meg kell küzdeniük. Ha félsz a hótól (chionofóbia), a magasságtól (akrofóbia) vagy a farkasoktól és kutyáktól, jobban teszed, ha másik filmre váltasz jegyet. Szintén nem ajánlott régen tervezett, drága sítúra előtt.


Forrás: [origo]

The Blair Witch Project


Nyílt tengeren


Valószínűleg minden néző végigizgulja, ahogyan a két búvártól elsodródik a hajójuk és a körülöttük köröző cápákkal is fel kell venniük a harcot, de ha félsz a tengertől (talasszofóbia) vagy a cápáktól, ez nem a te filmed. Akkor sem jó ötlet kikölcsönözni, ha láttad Az öböl című filmet és a tengeri élőlények elkötelezett védőjévé váltál, a Nyílt tengeren hatására ugyanis a legszívesebben mindenre lőnél, ami neked megy a vízben, legyen az cápa, delfin, teknős vagy csak egy sörösüveg.


Paranormal Activity


Ha rettegsz a sötéttől és a szellemektől, ne is próbálkozz ezzel a horrorfilmmel, amelyben egy fiatal pár videóra rögzíti a házukban zajló rejtélyes eseményeket. A mindössze 15 ezer dollárba kerülő produkció több, mint 100 millió dolláros bevételt hozott készítőinek 2007-ben.


Éberség


A történet egy fiatal férfiról szól, aki szívműtétje közben felébred. Ez az élmény senki számára nem kellemes, azonban különösen riasztó lehet annak, aki retteg a kórházaktól (nozokomofóbia), a műtétektől (tomofóbia) vagy az orvosoktól (iatrofóbia).


Ördög


A klausztrofóbiások jobban teszik, ha nem nézik meg ezt a filmet, ugyanez igaz a liftektől és a démonoktól rettegőkre is. A nálunk novemberre várható filmben egy csoport fogságba esik egy liftben, egyikükről pedig kiderül, hogy maga az ördög.


Kígyók a fedélzeten


Bár Samuel L. Jackson felveszi a harcot a kígyókkal, mégsem ajánlott a film sem a kígyóktól, sem a repüléstől rettegőknek.


A Női Lapozó ajánlata: Milyen filmet szeretsz? Megmondom, ki vagy!


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!