Hasznos tanácsok internetes társkeresőknek

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évtizedben az internetes társkeresés egyre népszerűbb, manapság már igen jó esélyünk van arra, hogy megismerkedjünk a nagy Ő-vel a világhálón. Természetesen nem ez az ismerkedés egyetlen módja, de segítségükkel több ezer ember keresheti a szerelmet szerte a világon. A rémtörténetek ellenére az internetes társkeresés működik, azonban a sikerhez néhány egyszerű szabályt be kell tartani.
Vágólapra másolva!

Őszinte fénykép


Sok nő tölt fel magáról a társkereső oldalakra olyan képet, ami 20 kilóval könnyebben és 15 évvel fiatalabban ábrázolja őt. Ha túl kövérnek érezzük magunkat, adjunk le egy pár kilót, mielőtt bejelentkeznénk az oldalra, de ne vezessünk félre senkit. Az első randin úgyis kiderül, ha nem hasonlítunk a fényképünkre, ez pedig garantáltan elriasztja a másikat. Ha leendő partnerünkben az őszinteséget keressük, legyünk mi is őszinték.


Érdekes profil


Gondoljuk végig, mi az, amit elsőként szeretnénk közzétenni magunkról. Röviden, tömören írjunk magunkról, a terjengős profilokat a legtöbb ember unalmasnak tartja és el sem olvassa. Soroljunk fel néhány olyan tulajdonságot, amit leendő partnerünkben keresünk, de ne az összeset, mert a hosszú kívánságlista elriaszthatja az érdeklődőket.


Laza vagy tartós kapcsolat?


Ha tartós kapcsolatot keresünk, amely esetleg házasságba torkollik majd, tüntessük fel, így elkerülhetjük azokat, akik kalandozni szeretnének. És fordítva is igaz, ha csak könnyű flörtöt keresünk, akkor ne raboljuk azoknak az idejét, akik komoly kapcsolatra vágynak.


Rövid üzenetek


Ha eljutottunk oda, hogy üzenetet írunk valakinek, az legyen rövid és kedves. Például reagáljunk valamire, amit a másik adatlapján olvastunk. Ha nekünk ír valaki, válaszoljunk röviden, de jelezzük esetleges érdeklődésünket, például egy kérdés formájában. Ha az illető nem keltette fel érdeklődésünket, udvariasan közöljük, hogy nem őt keressük.


Találkozzunk minél hamarabb


Ne töltsünk napokat, heteket azzal, hogy üzeneteket váltunk, így sosem derül ki, hogy valójában mennyire illünk össze. Jobb, ha nem e-mailben kerülünk bizalmas viszonyba. 2-3 e-mail váltása után jöhet az első telefonbeszélgetés, ezzel elkerülhető az a csapda, hogy esetleg beleszeressünk egy álomképbe, akivel még nem is találkoztunk személyesen.


Az első randi


Ha az első telefonbeszélgetés során is minden flottul megy, jöhet egy rövid találkozó: például egy félórás kávézást akkor is kibírsz, ha élőben nem tetszik az illető. Ne tervezzünk rögtön vacsorát vagy ebédet, akkor sem, ha nagyon tetszik a másik az alapján, amit addig megtudtál róla.


Hogyan tovább?


Ha úgy döntünk, szeretnénk viszontlátni a másikat és ez kölcsönös, maradjunk meg a nyilvános helyen történő randizásnál és ne adjuk ki lakáscímünket addig, amíg nem érezzük teljesen biztonságosnak. Jobb félni, mint megijedni!


Kerítő a baráti körből


Az interneten közeli barátunk vagy testvérünk segítségével is kereshetünk társat, mivel hasznos lehet, ha egy objektív szem keres számunkra valakit. Ők olyat is kiszúrhatnak, akin a mi szemünk átsiklik, de tökéletes partner lenne. Nem mindenki tud magával ragadó adatlapot írni és mások esetleg jobban észrevesznek olyan részleteket, amelyek első látásra nem tűnnek fel nekünk.


Az internetes társkeresőkön több ezer egyedülálló ember található - lehet hogy valaki épp rád vár!