A hangulatjavítás öt természetes módja

Vágólapra másolva!
Sok embernél a rosszkedvet vagy lehangoltságot a neurokémiai vagy a hormonális egyensúly felborulása okozza, másoknál a mindennapi stressz, vagy a felkavaró események merítik ki az érzelmi tartalékokat. Javíts hangulatodon és egészségeden természetesen!
Vágólapra másolva!

A kutatások szerint a depressziós vagy melankolikus emberek esetében kétszer gyakrabban kell daganatokkal és szívbetegséggel számolni, továbbá sokkal fogékonyabbak a megfázásra és az influenzára is. A hangulati zavarokra számos gyógyszer létezik, sokan azonban inkább a természetes megoldásokat részesítik előnyben.


Gyógyító érintés


Az emberi érintés fokozza az endorfinok, a növekedési hormon és a DHEA hormon termelődését, amelyek mind hozzájárulnak a hosszú élethez, és csökkentik a stressz negatív hatásait. Bebizonyították, hogy az emberi érintés a betegek gyógyulását is felgyorsítja. Masszírozd meg kedvesed talpát vagy ölelj meg egy családtagot - mindkettőtök hangulata javulni fog!


A nevetés a legjobb orvosság


A nevetést, mint terápiát Norman Cousins találta fel, azóta kiderült, hogy valóban gyógyító hatással bír, mert serkenti az immunrendszert, különösen az úgynevezett természetes ölő sejtek működését, amelyek például a daganatok és más betegségek ellen védenek. A nevetés hatására endorfinok szabadulnak fel, és agyunkban örömérzet keletkezik. A jókedvű emberek tovább élnek és egészségesebbek, így olvasd kedvenc képregényedet, nézd meg kedvenc vígjátékaidat és nevess szívből minél többet!


Aminosavak a jó hangulatért


Az S-adenozil-L-metionint (SAMe) metioninból állítják elő - ez az aminosav fontos szerepet játszik a hangulatjavító ingerületátvivő anyagok, a szerotonin és a dopamin termelődésében. Egy vizsgálat igazolta, hogy a SAMe olyan betegek esetében is hatékony, akik nem reagáltak a hagyományos antidepresszáns gyógyszerekre. Válassz olyan SAMe tartalmú étrend-kiegészítőt, amelyben B6 és B12 vitamin is található.


A fiatalság hormonjai


Nincs szükség tablettákra ahhoz, hogy élvezhesd a növekedési hormonok fiatalító hatását. Egy kutatás szerint már néhány guggolással és lábgyakorlattal serkenthető a "fiatalság hormonjainak" termelődése.


A magasabb növekedésihormon-szint javítja a hangulatot és számos más testi jó hatással is bír. Csak szorgalmasan a súlyzós edzésekkel, guggolásokkal, felülésekkel és evezéssel!


Segít az akupunktúra


Számos depressziós és szorongó embernek használ az akupunktúrától, mivel az serkenti az endorfinok: a szerotonin és a dopamin termelődését, amelyek szintje általában alacsony az érintetteknél.