Az internet miatt elpocsékoljuk az életünket

Vágólapra másolva!
A The Last Song című film 17 éves főszereplője örül, hogy virtuális élet helyett valóságos életet él, és úgy véli, hogy nagyon jó döntés volt megszüntetni a Twitter fiókját.
Vágólapra másolva!

Miley Cyrus a Movieline mozis portálnak úgy nyilatkozott, hogy nagyon megunta, hogy mindenki értesül arról, mit csinál éppen, és szerinte nagyon visszás, hogy némely hírességek arra panaszkodnak, hogy nincsen magánéletük, miközben ennek részben ők maguk az okozói, hiszen egész életüket kiposztolják a Twitterre.


Cyrus úgy nyilatkozott, ismeri ezt az állapotot, mert ő maga is azért volt szomorú, amikor aktívan Twitterezett, hogy nincsen valódi, normális élete, miközben napi többtucat üzenetet írt a Twitterre arról, hogy éppen mivel foglalatoskodik.


A fiatal színésznő a barátain is látja, hogy a Facebook és a Twitter bűvöletében mennyire elszalad az élet az emberek mellett. Mióta online jelenlétét a minimálisra redukálta, sokkal hangsúlyosabban észleli, hogy mennyi időt szánnak barátai arra, hogy helyeket, dolgokat fényképezzenek, majd közzétegyék, például a Facebookon, miközben az adott helyzetet, pillanatot nem élik át. Cyrus szerint az ilyen embereknek rengeteg képük lesz mindenről, de azzal még nem élik az életet, ha rögzítik minden pillanatát.


A színésznő kortársainak azt javasolja, hogy élvezzék a pillanatot az életükben. Ne azzal foglalkozzanak, hogy azt mások számára elérhetővé tegyék. A már a közösségi oldalak bűvöletében élő tiniknek pedig azt tanácsolja, hogy ne legyenek internetfüggők, mert a net veszélyes, a legkevésbé sem szórakoztató, és csak elvesztegetik az életüket.