Ilyen veszélyes a magassarkú cipő

Vágólapra másolva!
A világon eddig több mint hárommillió nőt kellett orvosi ellátásban részesíteni olyan sérülések miatt, amelyet a magas sarkú cipő okozott.
Vágólapra másolva!

Az esetek fele ínszalagszakadás vagy bokaficam, de több ezer hölgy törte már ki a fogát vagy szenvedett csuklótörést, mert a cipőt hordva elesett. Az érintettek 60 százaléka mégis azt mondja, nem bánja, bármilyen kellemetlen is ez a viselet, ha bókokat kap cserébe.

Egy felmérésben 3000 18 és 65 év közötti nő cipőviselési szokásait vizsgálták. A megkérdezettek 89 százaléka számolt be arról, hogy előfordult már az életében olyan este, amely a kényelmetlen cipője miatt ment tönkre. 61 százalék töltött már ülve egy egész estét emiatt, és egyharmadukkal az is megesett, hogy valakinek haza kellett vinnie, annyira fájt a lába. A nők 80 százaléka vásárolt már úgy divatos lábbelit, hogy tudta, kényelmetlen lesz. Mindössze két százalék nyilatkozott úgy, hogy még soha nem volt magas sarkú cipő a lábán.

"A nők hajlamosak arra, hogy megvegyenek egy pár cipőt, pusztán mert divatos, később pedig panaszkodnak a fájdalom miatt" - nyilatkozta a Sun című lapnak Lisa McCarten. "Ezek a lábbelik szinte hihetetlen mértékű kényelmetlenséget és fájdalmat tudnak okozni" - tette hozzá.