A sebészek ellenzik a kozmetikai lábsebészeti beavatkozásokat

Vágólapra másolva!
Az Amerikai Láb- és Boka-orthopédiai Társaság nemrég ismételten megerősítette korábbi álláspontját, amely a lábkozmetika ellen szól: arra figyelmeztetik a pácienseket, hogy lehetőleg kerüljék a lábkozmetikai műtéteket.
Vágólapra másolva!

Ilyen kozmetikai lábsebészeti beavatkozás lehet többek között a lábfej összeszűkítése, hogy jobban illjen a magas sarkú cipő szűk formájához, vagy a második lábujj megrövidítése, hogy ne legyen hosszabb, mint a nagylábujj, esetleg a kislábujj még kisebbé szabása, hogy idomuljon a magas sarkú alakjához.


"A sebészeti beavatkozások - mint például a fertőzések, fájdalom, sebek és inak roncsolásakor alkalmazott kezelések - nagyobb veszélyeket rejtenek magukban, mint amekkora előnyökkel jár." - figyelmeztet a Loyolai Egyetem Egészség Részlegének láb- és bokasebésze, s egyben a Loyola Egyetem Chicago-i Gyógyszerészkarának, annak Orthopédiai szakának professzora, Dr. Michael Pinzur.


"Remélem, a páciensek megfogadják a Láb- és Boka-orthopédiai Társaság javaslatát, miszerint a lábon végzett sebészeti beavatkozások sohasem pusztán arra hivatottak, hogy a lábfej kinézetén javítsanak." - tette hozzá Pinzur.