Még a világbajnokság is hízlal?

Vágólapra másolva!
Hízókúra a sörkúra? Ha a fiúk így folytatják, a sörivástól a VB végére pufók csecsemőkké változnak. Persze a foci világbajnokságnak talán nem ez a lényege, de a LIFE Magazin stábja kötelességének érezte, hogy utánajárjon, milyen hatással van az előttünk álló egy havi drukkolás a férfitársadalom egészségére.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=O0wwsg6mG192azlR  
Vágólapra másolva!

"Sört, csak sört iszom. Nem nagyon eszem. Tegnap ettem egy zsömlét" - ilyen mondatok hagyták el riporteralanyaink száját, mikor a stáb felmérte a helyzetet néhány belvárosi szórakozóhelyen. A város tele van kivetítőkkel, hogy együtt drukkolhasson és fogyaszthasson a magyar, a holland, a francia és mindenféle náció.

A hőséggel alapvetően együtt jár a sör, a VB-hez pedig kötelezően ajánlott. Az ital nagymértékű bevitele szerencsére fedezi az egyéb étkezések kihagyását. Utánajártunk, milyen pozitív és negatív élettani hatásai vannak a sörnek. Utóbbiak az alkoholtartalomnak köszönhetőek, a túlzott alkoholfogyasztás ugyanis többek között károsítja a májat és az idegrendszert.

A pozitív hatásokat összegyűjtve azonban elmondhatjuk, hogy a sör az egyik legegészségesebb szeszesital. Nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, melyek jótékony hatással vannak az anyagcsere folyamatokra. Nátriumban szegény, nem tartalmaz zsírokat és még a legmagasabb alkoholtartalmú sör is legalább 92 százalék tiszta vízből áll.

Jelentős antioxidáns tartalmú, vízhajtó és vesekő-képződést megelőző, nyugtató, altató hatású, feszültségoldó, mindezeken túl magas B-vitamin tartalmú. Két európai országban például már receptre kapható sör. Aki Lengyelországban vagy Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizetheti.

A hölgyeknek pedig jó hír, hogy a sör magas tápértékű, ezért az urak nem fognak éhenhalni a VB alatt. Azonban mivel a drukkolásra nem a mértékletes alkoholfogyasztás és a kiegyensúlyozott táplálkozás jellemző, inkább a mértéktelen sörivás és nassolás, a dietetikus szerint aki hízásra hajlamos, akár 15 kilót is fölszedhet a sorozatos meccsnézésnek köszönhetően.

Nézd meg a LIFE Magazin riportját a témában!