Fiúk, lazítsatok!

Vágólapra másolva!
A wellness szóról általában egy elegáns szállodában üdülő pár, vagy család jut eszébe az embernek. Létezik azonban olyasmi, amit kifejezetten "férfi wellness"-nek hívnak.  Csák Tamás, a Life Magazin műsorvezetője neki fogott, hogy felgöngyölítse, mit takar a kifejezés. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=dRu3KehjZo3HeJYc
Vágólapra másolva!

Állítólag egy osztrák gyógyszálló igazgatója ötlötte ki, miután feltűnt neki, hogy férfitársai hajlamosak nem bevallani, hogy betegek, és ezért nem is veszik igénybe szolgáltatásait. Az ötlet bevált, ezért manapság már léteznek kifejezetten az erősebbik nemnek összeállított wellness csomagok is.

Férfiakat vonzó kezelések a bőrfeszesítő és keringésserkentő hideg-meleg vizes váltózuhany, vagy a menő hangzású menedzser masszázs. A masszőr ilyenkor kiemelt területként kezei a hát és a nyakizmokat, hiszen a számítógép előtt ülve azok letapadnak, és komoly fájdalmakat is okozhat, ha nem kezelik időben.


Csák Tomi a svédmasszázst próbálta ki egy budapesti wellness szállodában. A klasszikus svédmasszázs öt alapfogásból épül fel, ezek a simítás, a dörzsölés, a gyúrás, az ütögetés és a vibráció (más néven rezegtetés). Ennek következtében a letapadt izmok fellazulnak, és ha valaki rendszeresen jár masszőrhöz, sokkal frissebbnek és lazábbnak érezheti magát.

Lazulj együtt Csák Tomival, és nézd meg a teljes riportot a "férfi wellnessről" a LIFE Magazinban!