Vágólapra másolva!
A legtöbben akkor fordulunk alternatív gyógymódokhoz, ha a hagyományos európai orvoslás és a gyógyszerek már nem segítenek. A LIFE Magazin egyik riportere, miután régóta hátfájásra panaszkodott, akupunktúrás kezelésre szánta el magát, és magával vitte a stábot is.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=WHgU8suUdyAQGtie
Vágólapra másolva!

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás egyik meghatározó módszere. Azon az elven alapul, hogy az ember akkor egészséges, ha a Chi, az életenergia szabadon áramlik a testet behálózó energiacsatornákban, az úgynevezett meridiánokban. Ha ez nem valósul meg, a blokk helyén hiány vagy többlet alakul ki. Az energiacsatornákon akupunktúrás pontok helyezkednek el, az akupunktúrával és az akupresszúrával ezeken a pontokon segítik a megfelelő energiaáramlás helyreállítását.

A nyugati világban az akupunktúrát kiegészítő kezelésként használják, származási helyén, Ázsiában azonban sok helyen az elsődleges orvosi ellátás része. Magyarországon a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen ősztől felvehető képzés lesz a kínai orvoslás, ami azt jelzi, hogy a több ezer éves gyógymódok és a nyugati orvostudomány közelítenek egymáshoz.

Kicsit rémisztő, hogy apró acéltűkkel döfködik tele az embert, de kollégám csak megrántotta a vállát és annyit mondott, hogy olyan érzés volt a kezelés, mintha néhány perc alatt átmasszírozták volna az egész hátát, és a fájdalom is enyhült.

Ha kíváncsi vagy az akupunktúráról szóló riportra, nézd meg a LIFE Magazinban!