Vágólapra másolva!
Mit fognak otthon mondani, ha megtudják a bajt? Mit fognak szólni az ismerősök? Milyen szégyen. Mi lesz a gyerekkel? Hogy fogom majd ápolni, nevelni, eltartani? Mi lesz az egész jövendő életemmel? Néhány nem múló gondolat egy leányanyától.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=PbJelPmcnRof0Tmx
Vágólapra másolva!

"Először majdnem szívrohamot kaptam" - ez volt az akkor 16 éves Kinga reakciója, mikor megtudta, hogy az ötödik hónapban van és kisfiút vár. A tini anyuka csak későn fedezte fel, hogy állapotos, mivel nem nőtt a hasa és menstruált. Azonban az ötödik hónapban valami megmozdult.

Csak a párjának és az anyjának mondta el. Tudta, hogy a családja nem tudja támogatni. Azzal is tisztában volt, hogy az ötödik hónapban nem fogja elvetetni a picit, és így el kell költöznie otthonról. Meglepően öntudatos gondolatok egy tinédzser szájából.

Kinga esete nem egyedülálló: 1000 magyar kiskorúból évente 30 lesz állapotos, és közülük 15-en meg is tartják a magzatot. Több leányanyákat támogató intézmény is létezik, mely hátteret biztosít azoknak, akik nem tudják segítség nélkül ellátni a kis jövevényt. Ilyen a Fővárosi Területi Módszertani és Gyermekvédelmi Szakszolgálat baba-mama részlege is, ahol Kinga is lakik a jelenleg egy éves Márkkal.

A lány most 18 éves, és nem a gyermek apukájával él, de párjával mindketten dolgoznak, és olyan életről álmodnak, mint bármelyik családot alapító fiatal. Nézd meg Kinga teljes történetét a LIFE Magazinban!