Egyre korábban vesztik el szüzességüket a fiatalok

Vágólapra másolva!
Manapság a fiatalabb generáció már a tinédzserkora legelején elveszti a szüzességét. Európában a holland fiúk és lányok kezdik legkorábban a nemi életet, ott az átlag életkor alig haladja meg a 15 évet. Ebből a szempontból a Föld legkonzervatívabb országa India, ahol a többség 18 éves koráig, egészen a házasságkötésig kivár. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=pozIUMStmRPHcIiK
Vágólapra másolva!

A hazai szociológusok szerint a nemi életet átlagosan 16 évesen kezdik a fiatalok, ám elég lenne megkérdezni néhány középiskolást, valószínűleg teljesen más eredményre jutnánk. Egy nem hivatalos felmérés szerint sokan már 15, nem ritkán 14 évesen túl vannak az első aktuson. Ha ezeket a számokat összevetjük az előző generáció 18 évével, megállapíthatjuk, hogy 4 évvel korábban kezdenek el szexuális életet élni a fiatalok.

Szerémi Péter párkapcsolati szakértő szerint csak a biológia szabhat határt az életkor csökkenésének, sőt az sem kizárt, hogy ez az amúgy extrém korhatár még lejjebb csökken. A szakember két problémát fogalmazott meg, amely felelős lehet a jelenlegi állapotért, az egyik, hogy a szülőknek nincsen idejük és módjuk a gyerekek felvilágosítására, másrészt a középiskolákban nem törődnek az érzelmi intelligencia okításával. A Life magazinban megkérdezett iskolások szerint is hatékonyabb lenne, ha nem idős, esetenként prűd előadók tartanák a prevenciókat.


Ez azért is probléma, mert egy rosszul sikerült aktus kihatással van az ember további szexuális életére, és ez nem feltétlenül jó útravaló ebben a zavaros világban, ahol a gyermekvállalás és a szüzesség elvesztése közötti idő ilyen mértékben kitolódott.

http://mkod.hu/test/voting/?id=198


Ha szeretnél többet megtudni a témáról, nézd meg a LIFE Magazin riportját!